h

Veenstra

Alle berichten van Statenlid Lian Veenstra

26 juni 2014

Algemene beschouwingen: Laat Groningen Niet Zakken!

Lees hier de woordvoering van SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman tijdens de algemene beschouwingen in de provinciale staten van afgelopen woensdag. Volg ons ook op Twitter via @SPProvGroningen en @SandraBeckerman. En op Facebook via LaatGroningenNietZakken.

Lees verder
23 april 2014

Sandra Beckerman nieuwe fractievoorzitter

Statenlid Sandra Beckerman wordt de nieuwe fractievoorzitter van de SP. Lian Veenstra, die de afgelopen jaren de functie vervulde, is vorige week geïnstalleerd als wethouder namens de SP in de gemeente Menterwolde en legt daarom haar functie als statenlid neer.

Lees verder
27 juni 2013

'Provinciebestuur zet onnodige slot op geldkist'

Het college van Gedeputeerde Staten (GS) in Groningen zit liever op provinciaal geld dan zij dat investeert in de provincie. Tot die conclusie komt de SP-fractie na de Algemene Beschouwingen van woensdag. De partij kwam met een reeks aan alternatieven. Daarvoor was steun vanuit andere partijen en de samenleving, maar de coalitie stemde alles weg.

Lees verder
29 maart 2013

PvdA kiest niet voor links, deel 10

En weer had de Partij van de Arbeid de kans om een links provinciebestuur te smeden. Maar opnieuw wist de fractie in Provinciale Staten niet hoe snel ze deze optie overboord moesten gooien. Een gemiste kans, zo stelt de SP.

Lees verder

'Tegen megastallen en voor SP in provinciebestuur'

De SP is niet te spreken over de manier waarop Groningse megastallen mogelijk zijn gemaakt. Volgens de partij ligt de oorzaak van dit besluit bij de PvdA. GroenLinks heeft het provinciebestuur om deze kwestie verlaten. SP- fractievoorzitter Lian Veenstra reageert.

Lees verder
22 maart 2013

'Tegen megastallen en voor SP in provinciebestuur'

VeenstraDe SP is niet te spreken over de manier waarop Groningse megastallen mogelijk zijn gemaakt. Volgens de partij ligt de oorzaak van dit besluit bij de PvdA. GroenLinks heeft het provinciebestuur om deze kwestie verlaten. SP- fractievoorzitter Lian Veenstra reageert.

Lees verder
28 januari 2013

Wie kan het schudden in Groningen?

‘De bodem in Groningen schudt, de schatkist in Den Haag schudt en de inwoners van Groningen kunnen het schudden?’ Die vraag stelt de Provinciale Statenfractie van de SP nav het rapport over aardschokken in Noord-Oost Groningen.

Lees verder
28 september 2011

Jan Wolters Statenlid SP

Jan Wolters is vandaag geïnstalleerd als Statenlid namens de SP. Wolters woont in de stad Groningen en is bedrijfseconoom en voormalig docent en praktijkcoördinator aan de Hanzehogeschool. Wolters vervangt de komende 16 weken Rinus Sangers. Sangers is die periode met ziekteverlof.

Lees verder
25 augustus 2011

Tweede kans provincie om kolencentrale Eemshaven te stoppen

‘Een flinke tik voor de bouwers van de kolencentrale in de Eemshaven, en een tweede kans voor de Provincie Groningen om een fout besluit terug te draaien’, zo reageert de Statenfractie van Groningen op de uitspraak van de Raad van State om de vergunning voor de centrale van RWE/Essent te vernietigen. Volgens de SP een heel goed besluit. De partij is voorstander van een onmiddellijke bouwstop.

Lees verder
18 augustus 2011

SP wil andere, betere inzet provinciaal geld !

Het Provinciebestuur van Groningen is teveel aan het boekhouden en te weinig aan het investeren in de Provincie. Ambities lijken de nieuwe collegepartijen vreemd. Veel bleef bij het oude. VVD, Groenlinks en D66 hebben nauwelijks invloed op het beleid. De boekhouders van de PvdA besturen de provincie, de rest mag aanschuiven. Wij zijn die houding beu. Echt investeren op die plekken waar geld het hardst nodig is, luidt ons devies.

Lees verder

Pagina's

U bent hier