h

Van Rijn neemt zorgsloopkogel in ontvangst

2 oktober 2014

Van Rijn neemt zorgsloopkogel in ontvangst

Donderdag 2 oktober bood de SP in Groningen samen met FNV Akvakabo en meer dan honderd zorgmedewerkers staatssecretaris van Rijn in Leek een grote zorgsloopkogel aan. De SP protesteerde met de actie tegen de hoge bezuinigingen die het kabinet van PvdA en VVD doorvoert in de zorg.

Van Rijn was in Leek als onderdeel van een tour door het land. Bij elke plaats die hij aandoet kan hij rekenen op protest van onder andere de FNV Abvakabo en de SP. Het kabinet bezuinigt fors op onder andere de thuiszorg, ouderenzorg, jeugdzorg en de zorg voor mensen met een beperking. Daarmee staan ook tienduizenden banen op de tocht. De SP wil met de acties duidelijk maken dat deze plannen de samenleving kapot maken.

Woordvoerder Jimmy Dijk: “De staatssecretaris is verantwoordelijk voor een enorme afbraak van de zorg in Nederland. Als dit kabinet zijn zin krijgt is er voor onze ouderen straks nauwelijks plek meer in verzorgingshuizen, terwijl er op de thuiszorg keihard bezuinigd wordt. De jeugdzorg wordt met te weinig geld over de schutting van de gemeenten geworpen. Van Rijn sloopt onze zorg.”

De SP ondersteunde na het aanbieden van de sloopkogel een demonstratieve mars door het centrum Leek van Abvakabo FNV. Zowel de partij als de vakbond organiseren de komende maanden meer acties voor het behoud van goede zorg, waaronder een grote demonstratie in Den Haag op 8 november.

U bent hier