h

SP voert actie voor Wees Geen Kniepert!

16 januari 2016

SP voert actie voor Wees Geen Kniepert!

Zaterdag 16 januari stond de SP Tussen Beide Martken om handtekeningen op te halen voor de actie Wees Geen Kniepert! Met deze actie, op initiatief van de SP, wil een breed platform van Groningse maatschappelijke organisaties en politieke partijen de waardevermeerderings-regeling voor mensen met aardbevingsschade behouden.

Volgens de verschillende partijen is de regeling juist onmisbaar om huizen in Groningen energiezuiniger te maken en om de slachtoffers te compenseren.

SP-fractievoorzitter en initiatiefneemster Sandra Beckerman:

"Deze regeling voor mensen met schade aan hun huis is geen luxe, maar een compensatie voor veel leed. De regeling is hard nodig omdat het huizen energiezuiniger maakt en energiebesparing is hard nodig om de gaskraan verder dicht te draaien. Stopzetten van de regeling toont wat ons betreft weinig ruimhartigheid en is ook nog eens oliedom."

De petitie wordt gesteund door onder andere de Groninger Bodem Beweging, Milieudefensie, Het Groninger Gasberaad, Groninger van het Jaar finaliste Annemarie Heite, de SP, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Groninger Belang, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren en de Partij voor het Noorden.

Een kniepert is een traditioneel streekkoekje dat rond nieuwjaar wordt gegeten, maar ook een uitdrukking voor een gierigaard.

Teken ook op www.weesgeenkniepert.nl!

U bent hier