h

Ga mee met de provinciale bustour langs monumenten in bevingsgebied

25 augustus 2016

Ga mee met de provinciale bustour langs monumenten in bevingsgebied

Zaterdag 10 september organiseert de provincie Groningen tijdens Open Monumentendag een openbare bustour met Statenleden langs monumenten met aardbevingsschade. De tour is een idee van voormalig SP-statenlid Jan Bijker. U kunt zich opgeven via de website van de provincie.

Met de actie wil de provincie op initiatief van de SP extra aandacht vragen voor beschadigde monumenten in de provincie. Door de gaswinning raakt veel erfgoed beschadigd. Bij ieder monument is er een korte rondleiding.

U kunt kiezen uit twee routes. Beide vertrekken om 13:00 vanaf de Stadsschouwburg in Groningen, waar ze om 17:00 ook weer terug zijn.

Opgeven kan hier.

U bent hier