h

Inwoners Loppersum & Onderdendam in gesprek met de SP

8 april 2017

Inwoners Loppersum & Onderdendam in gesprek met de SP

Sandra Beckerman, Tweede Kamerlid namens de SP, ging op zaterdag 8 april in gesprek met de inwoners van Loppersum en Onderdendam. Alle dorpsbewoners waren uitgenodigd om tijdens de bijeenkomsten hun ervaringen, problemen en ideeën rondom de gaswinning te delen. Marieke Bootsma, Provinciale Statenlid namens de SP, was eveneens bij beide bijeenkomsten aanwezig.

Beckerman:

“De vorige regering heeft Groningen laten zakken. Nu moet het radicaal anders. Geen pleisters of regelingen, maar echte aanpak van alle problemen: gaswinning omlaag; een onafhankelijk fonds dat de schade snel, goed en ruimhartig compenseert; veel meer aandacht voor de (psychische) gezondheid van de inwoners en forse investeringen in het gebied.

Daar wil ik mij als Kamerlid samen met de Groningers voor inzetten. Ik ging daarom met de inwoners van Loppersum en Onderdendam in gesprek over hun problemen en wat we samen kunnen bereiken.”

Enkele maanden geleden organiseerde de partij al een reeks huiskamergesprekken in Groningen. Toen gingen de dertig hoogstgeplaatste kandidaten voor de Tweede Kamer verspreid over de hele provinie bij mensen thuis in gesprek met bewoners en hun gasten. Beckerman:

“Ook na de verkiezingen blijven we als SP gewoon luisteren naar de mensen en zoeken we ze op. Samen met hen dwingen verbeteringen af, zoals het recente nieuws dat de NAM uit de schadeafhandeling stapt. Dat is weer een fantastische overwinning waar Groningers voor hebben geknokt.”

U bent hier