h

Bloembollenveld als Bloeiend Verzet voor Groninger Helden

22 september 2017

Bloembollenveld als Bloeiend Verzet voor Groninger Helden

Foto: SP

Vandaag start ‘Bloeiend verzet’ een bloembollenveld als eerbetoon aan alle helden die strijden tegen gaswinning en schade. De komende weken worden overal in het land bloembollen verkocht. Mensen kunnen meewerken aan het monument door via www.bloeiendverzet.nl een bloembol voor minimaal 1 euro te bestellen of door zelf bloembollen op te sturen en een boodschap aan de Groningers mee te geven.

Bloeiend Verzet is een breed gedragen initiatief dat gesteund wordt door maatschappelijke organisaties, Kamerleden van verschillende partijen, en bekende Groningers. De komende weken proberen de initiatiefnemers zoveel mogelijk bloembollen te verkopen.  Op 11 november worden de bollen geplant in een veld in de gemeente Eemsmond.

Bloeiend verzet is een initiatief van:

Sandra Beckerman (Tweede Kamerlid SP)
Marijke van Beek (Burgemeester Eemsmond)

Henk Nijboer (Tweede Kamerlid PvdA)
Anne Kuik (Tweede Kamerlid CDA)
Liesbeth van Tongeren  (Tweede Kamerlid GroenLinks)
Dion Graus  (Tweede Kamerlid PVV)
Frank Wassenberg (Tweede Kamerlid PvdD)
Stieneke van der Graaf (Fractievoorzitter ChristenUnie, PS Groningen)

Groninger Bodembeweging (GBB)
Gasberaad
Milieudefensie
Van Graan naar Banaan

Annemarie Heite (Bekende Groninger)
Agnes Bakker (Groningse Kunstenares)

 

U bent hier