h

Strijdbare Eikenaar start campagne vol energie

28 februari 2019

Strijdbare Eikenaar start campagne vol energie

Foto: SP

In een tjokvol cafe in Delfzijl heeft lijsttrekker Eelco Eikenaar de SP- campagne afgetrapt. Meer dan 100 sympathisanten kwamen naar de eerste verkiezingsrally van de grootste partij van Groningen. Actieve huurders, strijders tegen gaswinning en andere activisten spraken hun steun voor Eikenaar en de SP uit.

Foto: SP

 Eikenaar in zijn speech: ‘Zolang we nog besodemieterd worden door politieke praatjesmakers en gasgiganten zijn wij een bondgenoot van strijdbare Groningers. Wat Rutte en zijn vriendjes bij Shell gemeen hebben is hun liefde voor het grote geld maar ook hun angst voor massa’s die hun eerlijke deel opeisen. Dat is dus precies wat we gaan organiseren’.

Foto: SP

De SP-voorman presenteerde in Delfzijl de SP- plannen voor een eigen energiebedrijf. ‘We zien dat het sprookje van privatisering en het heilige geloof in de markt zijn langste tijd heeft gehad. Dus pakken we dat wat van ons allemaal is terug. Wij willen een Gronings energiebedrijf met nieuwe banen, zeggenschap voor mensen en duurzame energieproductie.’

De rally in Delfzijl was de eerste in een reeks van drie. Volgende week donderdag is de SP in Musselkanaal en op 14 maart in Hoogezand. Naast de speech van Eikenaar is er muziek en spreken lokale prominenten, maatschappelijk leiders en activisten. Iedereen is welkom. Toegang is gratis.

U bent hier