h

Zout, we dienen een gepeperde rekening in!

25 november 2022

Zout, we dienen een gepeperde rekening in!

Foto: sp provincie groningen / sp provincie groningen

Oproep: deel uw verhalen over schade door zoutwinning.

In december staat de zoutwinning op de agenda van de Provinciale Staten. De fracties van de Socialistische Partij en de Partij voor de Dieren hebben het verzoek ingediend om breed over de zorgen en problemen die er spelen te praten. Zoutwinning en gestapelde mijnbouw lijken in tegenstelling tot de gaswinning niet goed genoeg op het netvlies van het college te staan.

Wanneer kiest het college van Gedeputeerde Staten van Groningen er eindelijk voor om ook bij de zoutwinning de veiligheid centraal te stellen en zich te verzetten tegen iedere vorm van mijnbouw die plaatsvindt in onze prachtige provincie? Wanneer krijgen de slachtoffers van zoutwinning erkenning? Heeft de provincie niet genoeg geleerd van alle problematiek rondom de gaswinning?!

De SP en PvdD zijn samen een actie gestart om zoveel mogelijk verhalen te verzamelen via de Facebookpagina “De gepeperde rekening”. Mensen die schade hebben opgelopen door de zoutwinning, of verwachten dat dit in de toekomst hun woonomgeving gaat beïnvloeden, worden opgeroepen om hun ervaringen en zorgen te delen. De gebundelde verhalen worden in december tijdens een ludieke actie overhandigd aan het College.

We hebben uw hulp nodig om zoutwinning op de kaart te zetten! Hoe kunt u meedoen? :

o Stuur uw reactie/inbreng in via de Facebookpagina

o Of stuur een mail naar: SP@ps-provinciegroningen.nl 

o Volg en like de Facebook pagina

De gepeperde rekening | Facebook 

Reactie toevoegen

U bent hier