h

SUPERZATERDAG ‘NATIONALISEER ONZE ENERGIE’ IN WINSCHOTEN

15 januari 2023

SUPERZATERDAG ‘NATIONALISEER ONZE ENERGIE’ IN WINSCHOTEN

Foto: Sandra Beckerman

Ondanks barre weersomstandigheden met wind en regen kwamen zaterdag 14 Januari zo'n 25 SP'ers naar Winschoten om tijdens de zogenaamde "SuperZaterdag" met de volkspetitie "nationaliseer onze energie" in de Bomenbuurt huis aan huis handtekeningen op te halen en mensen op te roepen voor het volksprotest. De volkspetitie is inmiddels al meer dan 100 duizend keer getekend.

Onder anderen Agnes Bakker, lijsttrekker voor de komende Provinciale Statenverkiezingen en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman trotseerden de weergoden om met de mensen in gesprek te gaan over de alsmaar stijgende kosten terwijl de meeste mensen allang niet meer kunnen rondkomen.

Agnes Bakker: “Met de volkspetitie pleiten we voor het nationaliseren van onze energie om zo meer zeggenschap over onze energie terug te pakken en om uiteindelijk te kunnen investeren in het verlagen van de energierekening en in schone energie. Want energie is van ons allemaal en moet je dus niet aan de markt overlaten.

Met de oproep "Nationaliseer Onze Energie" gingen socialisten uit heel Groningen de deuren langs voor handtekeningen in de Bomenbuurt. Ook in andere provincies verzamelde socialisten steun voor de volkspetitie. De volkspetitie is inmiddels al meer dan 100 duizend keer getekend. Het is een opmaat naar het Volksprotest dat de SP op 11 februari organiseert op het Beursplein in Amsterdam. 

De volkspetitie kan ook online getekend worden op https://kostenomlaag.sp.nl/volkspetitie.

Aanmelden voor het volksprotest in Amsterdam op 11 Februari 2023 kan op https://kostenomlaag.sp.nl/volksprotest. Vanuit de regio wordt gratis busvervoer geregeld.

Op 15 maart zijn er weer verkiezingen. Door een stem op de SP maken we de kans groter om in Groningen de energie weer publiek te maken. Help ons de energie te nationaliseren en stem SP. Lid worden helpt ons ook want door samen op te staan is niets onmogelijk!

U bent hier