h

MARENLAND HUURDERS SAMEN IN ACTIE!

6 maart 2023

MARENLAND HUURDERS SAMEN IN ACTIE!

Foto: Kim van der Wijk

Huurders van Woongroep Marenland uit Middelstum, Appingedam en ’t Zand hebben zich verenigd in een actiecomité. Op de SP-buurtbijeenkomst, afgelopen zaterdag in Middelstum, trapten zij een nieuwe actieperiode af. Huurders lopen tegen tal van problemen aan en eisen oplossingen. Met een nieuwe reeks acties willen zij samen afdwingen dat Marenland, de gemeente en de NCG hun beloftes nakomen. 

 

De woningen van Marenland staan in het gaswinningsgebied. Veel huurders hebben dan ook te maken met schade, versterking en/of sloop-nieuwbouw. Sommige huurders wachten al jaren, omdat ze niet weten wat er met hun woning gaat gebeuren. Hierdoor is er bij veel woningen achterstallig onderhoud en wonen veel huurders in een echte doorwaaiwoningen. Met alle gevolgen van dien voor de gezondheid van bewoners en een onbetaalbare energierekening.

“Mensen worden fysiek en mentaal doodziek, doordat ze in een ongezond huis wonen, maar ook omdat Marenland niet naar haar huurders luistert of ze vaak compleet negeert.” -SP-lijsttrekker Agnes Bakker

 

Tijdens de SP-buurtbijeenkomst gingen huurders en SP’ers met elkaar in gesprek over de vele problemen die er spelen. Daarnaast lanceerde de SP een speciaal voor de actie ontworpen actieposter, werden er verschillende spandoeken gemaakt en deelde het actiecomité heerlijke tomatensoep uit. 

 

Bakker; “We hebben eerder succes met acties gehad en er werd een onlangs een voorstel van de SP aangenomen, met een oproep om nu echt te zorgen voor oplossingen voor Marenland huurders. Aan deze oproep is onvoldoende gehoor gegeven door deze regering. Daarom zijn wij met huurders van Marenland weer in actie gekomen. Om samen te blijven strijden tot de problemen zijn opgelost.”   

Foto: Kim van der Wijk

Het actiecomité en de SP gaan de komende tijd verhalen van huurders verzamelen voor in een Zwartboek. Deze willen we zo snel mogelijk aan staatssecretaris Vijlbrief overhandigen. Huurders die ook hun verhaal willen doen, kunnen dit formulier https://provinciegroningen.sp.nl/form/marenland-huurders-vragenlijst invullen of contact op nemen met de SP-Statenfractie of SP-Eemsdelta. 

Reactie toevoegen

U bent hier