h

Algemene Beschouwingen '23

2 augustus 2023

Algemene Beschouwingen '23

Rutte's vertrek en het vallen van het kabinet is goed voor Nederland en Groningen. Neoliberalen hebben te lang gemeenschappelijke voorzieningen zoals zorg, ov, energie, aan winstgerichte bedrijven overgelaten, ten koste van democratische zeggenschap en welzijn van gewone mensen. Nu de oude politiek wegvalt, is er een kans om te herstellen wat kapot gemaakt is. In de algemene beschouwingen had Fenna Feenstra concrete voorstellen voor het herstel in vertrouwen en meer zeggenschap. Met vergaande democratisering en meer regie op voorzieningen zoals energie, zorg en ov kan de macht van de multinationals worden gebroken en kunnen lusten en lasten eerlijker verdeeld worden. Ook moet de provincie de relatie met Shell stopzetten. De SP kreeg een toezegging van het college dat zij uit gaat zoeken hoeveel subsidie er is gegaan naar multinationals, zoals Shell. Een goede eerste stap. 

 

Reactie toevoegen

U bent hier