h

SP op weg naar Prinsjesdagprotest.

17 september 2023

SP op weg naar Prinsjesdagprotest.

Foto: SP

De SP Statenfractie is afgelopen zondag met inwoners en leden uit de hele provincie Groningen met twee bussen naar Den Haag getrokken om aanwezig te zijn bij het Prinsjesdagprotest.
De afgelopen maanden heeft de partij met duizenden mensen gesproken over de gestegen prijzen voor de zorg, huren, energie en het openbaar vervoer. Ook in de Groninger gemeenten is de SP de afgelopen weken regelmatig deur aan deur geweest. Het doel van het protest is om de kosten omlaag te krijgen en geplande bezuinigingen op de zorg van tafel te krijgen.

Statenlid Agnes Bakker: “De kosten zijn explosief gestegen. Tegelijkertijd maken grote bedrijven recordwinsten en kondigt politiek Den Haag alweer bezuinigingen aan. Er moet gebroken worden met de afbraak- en bezuinigingspolitiek. Daarom vinden wij het logisch dat grote bedrijven mee gaan betalen en hun grote winsten in gaan zetten voor lagere kosten voor iedereen.”

Het protest staat in het teken van Prinsjesdag en de eerder aangekondigde bezuinigen op onder andere de zorg. Bakker: “Het water staat mensen aan de lippen. Dat hebben veel mensen in de verschillende wijken en buurten ons laten weten. Maar ook de verkiezingen in november zijn belangrijk. Mensen kunnen dan kiezen voor een partij die echt opkomt voor lagere kosten en een stijging van inkomens.”

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier