h

Overhandiging Zwartboek huurders Marenland.

21 oktober 2023

Overhandiging Zwartboek huurders Marenland.

Foto: Kenny Buitendam

Schimmelvorming, achterstallig onderhoud, gezondheidsproblemen, verdeeldheid, oneerlijke verdeling van vergoedingen, slechte communicatie en al versterkte woningen of nieuwbouw woningen waar van alles aan mankeert.
Zomaar een greep uit de verhalen die in het zwartboek staan dat de huurders van woongroep Marenland samen met Sandra Beckerman op vrijdag 20 oktober hebben aangeboden aan staatssecretaris Vijlbrief.

Foto: SP

Schrijnende verhalen worden verteld, een ieder heeft zijn eigen verhaal.
Maar wat veelal naar voren komt is de ronduit slechte communicatie en mensen die worden weggezet als onruststoker terwijl ze voor hun rechten als huurder opkomen.

Marenland houdt op te bestaan en de huurwoningen worden overgedragen aan andere woningcorporaties, maar daarmee zijn de problemen van de huurders niet opgelost.

Daarom eisen de huurders D.A.D.E.N

Duidelijkheid: Huurders moeten snel duidelijkheid krijgen, de communicatie moet beter.
Aanpak verschillen: Onrechtvaardige verschillen tussen huurders, tussen huurders en kopers, tussen buren, buurten, dorpen en wijken, in regelingen en in de aanpak van woningen, moeten worden opgelost.
Democratie: Huurders moeten meer zeggenschap krijgen. Met huurders wordt een plan gemaakt voor hun huis en buurt.
Energie: De energierekening moet omlaag. Er komt compensatie voor huurders die door de (trage) versterking een te hoge energierekening hebben. Bestaande en nieuwe woningen worden duurzaam en aardgasvrij.
Nieuwbouw en verbouw: De al jaren traag verlopende versterking en sloop-nieuwbouw wordt voortvarend aangepakt waarbij de belangen van bewoners en buurten leidend zijn. Ook woningen met gebreken, zoals schimmel, die niet in het versterkingsprogramma zitten, worden aangepakt

Foto: Kenny Buitendam
In de bijlage vindt u het Zwartboek om te downloaden.

Lees hier de artikelen in de media: 

Eemskrant

Dagblad van het Noorden

RTV Noord

Op Noord vandaag

Reactie toevoegen

U bent hier