h

1 jaar na de parlementaire enquête: open avond op 23-2 om de stand op te maken

21 februari 2024

1 jaar na de parlementaire enquête: open avond op 23-2 om de stand op te maken

Foto: SP

Loppersum, 15 februari - Deze maand is het een jaar geleden dat de parlementaire enquête Groningen uitkwam. Na harde conclusies volgden mooie beloftes over een betere schadeafhandeling en versterking. ‘Milder, menselijker en makkelijker’.
 

De Groninger Bodem Beweging, Chris Garrit en Sandra Beckerman merken een jaar later dat er voor te veel gedupeerden nog te weinig veranderd is. Op vrijdag 23 februari organiseren ze daarom een open avond in EM2 om in gesprek te gaan over hoe het verder moet.
De organisatoren, die eerder samen mede de grote fakkeltocht organiseerden, zijn bang dat de problemen voor Groningers op de achtergrond raken. “Na alle mooie beloftes en miljarden lijkt het soms alsof het allemaal goedkomt, maar voor veel gedupeerden is dat nog niet het geval”.

De organisatoren wijzen onder andere op de schrijnende ongelijkheid in buurten en dorpen, de vertragingen bij de versterkingsoperatie en de traagheid waarmee bijvoorbeeld ondernemers, monumenteigenaren en boeren nog steeds te kampen hebben.
Gaswinningsgedupeerden en andere geïnteresseerden worden daarom uitgenodigd om naar de EM2 in Groningen te komen. Daar willen de organisatoren onder leiding van moderator Lyanne Levy in gesprek over de stand van zaken en hoe we gezamenlijk kunnen zorgen dat beloftes die aan gedupeerden zijn gedaan, ook in daden worden omgezet. Ook hopen de organisatoren dat mensen in vergelijkbare situaties steun kunnen vinden bij elkaar en ervaringen kunnen uitwisselen.
 

“Samen staan we sterk en kunnen we daden afdwingen”. Geïnteresseerden zijn vanaf 19:00 uur welkom in EM2 (Suikerlaan 6 Groningen), de avond start om 19:30 uur. Aanmelden voor de open avond kan op www.respectvoorgroningen.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier