h

"Tou Eem IMG." Bewoners Vlamovenflat voeren actie voor veilige woonomgeving.

8 april 2024

"Tou Eem IMG." Bewoners Vlamovenflat voeren actie voor veilige woonomgeving.

Foto: SP

Al sinds februari worden de bewoners van de Vlamovenflat in Delfzijl geconfronteerd met een zorgwekkende situatie. Grote scheuren aan zowel de binnen- als buitenkant van de flat hebben geleid tot toenemende angst onder de bewoners. Het plaatsen van hekken en opvangdoeken om vallend gesteente op te vangen rondom de flat heeft hun gevoel van veiligheid niet versterkt.

In een daad van verzet hebben de bewoners zich verenigd, gesteund door de SP, om op te komen voor hun recht op een veilige woonomgeving. Afgelopen zaterdag kwamen ze samen om spandoeken te maken.

"Ik ben diep geschokt door de omvang van de scheuren. De hekken en doeken dragen niets bij aan het gevoel van veiligheid voor de bewoners. Ze wachten al maanden op een passende oplossing, maar die blijft uit," verklaart Bakker. "Ik heb hier eerder vragen over gesteld in de Staten en zal dit komende woensdag opnieuw doen."

Zie hieronder de bijdrage van Agnes.

Ook Tweede Kamerlid Sandra Beckerman en Fractievoorzitter in de Tweede Kamer Jimmy Dijk hebben zich solidair getoond door aanwezig te zijn om de bewoners van de Vlamovenflat te ondersteunen.

Beckerman benadrukt: "Ik ben geschokt door de omstandigheden in deze flat. De scheuren in de muren zijn gigantisch. Er moet zo snel mogelijk een oplossing komen voor deze huurders. Ik heb dit aangedrongen in de Tweede Kamer en ik sta klaar om de huurders te steunen bij acties om extra druk uit te oefenen op de verantwoordelijke partijen."

Vind hier de eerder gestelde vragen in de staten en de antwoorden hierop.

Ook Sandra Beckerman heeft op 12 februari 2024 vragen gesteld. de antwoorden hierop kwamen op 04 maart 2024

Reactie toevoegen

U bent hier