h

SP vraagt om actie hogere zorgkosten nabij industrie

2 juli 2024

SP vraagt om actie hogere zorgkosten nabij industrie

Foto: Chris-Leboutillier

Uit een recent onderzoek van RTL blijkt dat de zorgkosten in Groningse gebieden nabij zware industrie, zoals Delfzijl, fors hoger liggen.

De SP ziet hierin een grote reden tot zorg. Met steun van andere partijen heeft de SP het provinciebestuur opgeroepen om diepgaand onderzoek te doen en alle oorzaken van deze verhoogde zorgkosten boven tafel te krijgen.

De SP wil niet alleen duidelijkheid over de oorzaken, maar ook dat de provincie erop toeziet dat bedrijven geen ziekmakende stoffen uitstoten. Indien dit betekent dat er maatregelen voor bedrijven moeten komen, wil de SP dat omwonenden en vakbonden hierbij worden betrokken.

Lees hier de vragen die de SP aan het college heeft gesteld.

Reactie toevoegen

U bent hier