h

It´s not the economy, stupid

19 mei 2015

It´s not the economy, stupid

Lees hier de bijdrage van Sandra Beckerman aan het lijsttrekkersdebat voor de Eerste Kamerverkiezingen en Statenleden op 19 mei 2015.

“It´s the economy, stupid” is wellicht de bekendste uitspraak van Bill Clinton. Het is de hoogste tijd om hem om te draaien. It´s not the economy, stupid!

De bezetters van het Maagdenhuis kwamen in actie tegen het rendementsdenken. Het is de hoogste tijd dat we hun protest de statenzaal en de senaat inbrengen.

Uit onderzoek door de NOS bleek dat kiezers bij de Statenverkiezingen stemden om de thema´s behoud van voorzieningen en het creëren en behouden van banen. Veel Groningers stemden voor een forse reductie van de gaswinning. De kiezers stemden voor werk, leefbaarheid en veiligheid en wij praten over economie en doen een wedstrijdje met steden?

It´s not the economy, stupid!

Is de SP ineens tegen economie? Nee, wij willen de economie in dienst van de maatschappij. Nu staat de maatschappij in dienst van de economie.
De enorme schade door gaswinning laat zien wat het gevolg is als je de economie verkiest boven veiligheid.

It´s not the economy, stupid! Het is niet de economie, idioot het is de samenleving! Ik ben volksvertegenwoordiger, geen economievertegenwoordiger!

U bent hier