h

Blog Sandra Beckerman

18 november 2015

Rennen voor de inwoners

Veel inwoners in het aardbevingsgebied voelen boosheid, onmacht en frustratie. Niet alleen gebouwen zijn beschadigd, ook mensen zijn beschadigd.  Elke keer als er een  lichtpuntje kwam in dit dossier kwam er daarna weer een tegenslag: Een stap vooruit één stap terug, of één stap vooruit meer stappen terug

Lees verder
12 november 2015

Revolutie voor Groningen!

Lees hier de column van Sandra Beckerman, fractievoorzitter SP Groningen, over het plan van Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders, over de macht van de NAM, over gaswinning en over vertrouwen.

Deze column werd gepubliceerd op Joop.nl op 12 november 2015.

Lees verder
10 oktober 2015

SP: TTIP is gevaar voor Groningen

Europa staat op het punt een handelsverdrag genaamd TTIP (Transatlantic Trade & Investment Partnerships) met Amerika te sluiten. Het doel van dit verdrag is het wegnemen van handelsbeperkingen. Dit klinkt niet als een groot gevaar. Toch is het verdrag volgens de SP een groot gevaar voor Groningen.

Lees verder
24 juni 2015

Een halve democratie werkt niet

In 2019 bestaat de democratie 100 jaar. Honderd jaar eerder, in 1919, mochten vrouwen en arbeiders voor het eerst stemmen, maar de vraag is of 100 jaar democratie ook reden wordt voor een feestje.

Lees verder
19 mei 2015

It´s not the economy, stupid

Lees hier de bijdrage van Sandra Beckerman aan het lijsttrekkersdebat voor de Eerste Kamerverkiezingen en Statenleden op 19 mei 2015.

“It´s the economy, stupid” is wellicht de bekendste uitspraak van Bill Clinton. Het is de hoogste tijd om hem om te draaien. It´s not the economy, stupid!

Lees verder
6 februari 2015

Sandra Beckerman & Hanneke Jagersma: Kom op voor Groningen

Foto: Nieuwsblad van het Noorden

In 1980 vond in Groningen een unieke staking plaats; niet werknemers maar politici, 29 leden van de provinciale staten van Groningen, legden het werk neer. Het besluit kwam nadat de CDA VVD regering besloot om de kartonfabriek OKTO in Winschoten niet meer te steunen waardoor 250 arbeidsplaatsen verloren zouden gaan.

Lees verder

U bent hier