h

Leergeld

28 juni 2016

Algemene Beschouwingen 2016: Helden

Lees hier de hele bijdrage van de SP-fractie voor algemene beschouwingen van 2016 in Provinciale Staten door fractievoorzitter Sandra Beckerman.

Deze algemene beschouwingen zijn opgedragen aan de helden van Groningen.

Lees verder

Bezuiniging armoedebestrijding teruggedraaid

Een succes voor de SP-fractie, dankzij een initiatief van de partij is een grote bezuiniging op armoedebestrijders van de baan. Sandra Beckerman reageert op radio Noord.

Lees verder
11 december 2013

Einde aan gesol met armoedebestrijders

Na een jaar lang aandringen van de SP is Provinciale Staten om. De bezuinigingen
op armoedebestrijding zijn van de baan en er komt meer geld voor mensen die in actie komen tegen armoede. Daarmee kunnen organisaties als Stichting Leergeld, Humanitas en Jeugdsportfonds hun goede werk voortzetten.

Lees verder
11 oktober 2013

Armoedebestrijding moet beter, niet slechter

 

 Het provinciebestuur van Groningen bezuinigt 22% op armoedebestrijding. Groningen is één van de provincies met de meeste armoede, de armoede neemt sterk toe en 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. De SP vindt het daarom absurd dat de provincie minder gaat doen aan armoedebestrijding en pleit juist voor een verbetering van het armoedebeleid. 

 

Lees verder
27 juni 2013

'Provinciebestuur zet onnodige slot op geldkist'

Het college van Gedeputeerde Staten (GS) in Groningen zit liever op provinciaal geld dan zij dat investeert in de provincie. Tot die conclusie komt de SP-fractie na de Algemene Beschouwingen van woensdag. De partij kwam met een reeks aan alternatieven. Daarvoor was steun vanuit andere partijen en de samenleving, maar de coalitie stemde alles weg.

Lees verder

U bent hier