h

Meerstad

Meerstad opgaven, beleid en financiering

22 november 2012

Groningse grond en politiek

De SP heeft woensdag 21 november een dag over grondpolitiek in Groningen georganiseerd. Samen met Eerste Kamerlid Eric Smaling werden de Natte As bij Westerbroek en woningbouwproject Meerstad bezocht. De dag werd afgesloten met een discussie in het provinciehuis. Daarbij waren ook natuurbeheerders, landbouworganisatie LTO Noord de Natuur en Milieufederatie Groningen en Gedeputeerde aanwezig. Smaling schrijft een boek over de grondpolitiek in Nederland.

Lees verder
28 april 2011

Meerstad: eigen onderzoek door Provinciale Staten

De gehele oppositie in Provinciale staten wil in een openbaar debat alle informatie over Meerstad bespreken. De financiele problemen rondom het bouwproject zijn groot. Overheden dreigen voor honderden miljoenen euro's het schip te gaan. Ze roepen het college van Gedeputeerde staten in een gezamelijke brief op meer informatie openbaar te maken. Daarnaast willen de partijen een onderzoekscommissie die alle betrokkenen kan horen. Lees hieronder het hele verzoek.

Lees verder
4 november 2008

SP stapt uit geheime overleggen

De SP Statenfractie zal niet langer deelnemen aan de geheime vergaderingen rondom Blauwestad en Meerstad. De SP noemt het vergaderen achter gesloten deuren 'geen zuivere politiek'. De fractie heeft Commissaris van de koningin Max van den Berg ingelicht over deze beslissing.

Lees verder

U bent hier