h

Overlastbedrijven

Bedrijven met overlast op de omgeving

25 september 2013

Geen milieuvergunning voor megavergister in Foxhol

De SP fractie is verheugd met de melding van de provincie dat zij geen milieuvergunning afgeeft voor een megabiovergister, op het Avebe terrein in
Foxhol. De vergister zou de grootste van Europa worden.

Lees verder
11 april 2012

Aanpakken van gebrom

Om overlast van bromtonen in Groningen aan te pakken heeft Statenlid Corné Bezuijen een aanzet gemaakt voor een plan van aanpak. Dit heeft hij aangeboden aan de provincie zodat zij dit probleem aan kan pakken. Al jarenlang hebben verspreid over onze provincie allerlei Groningers last van bromtonen waardoor ze gezondheidsklachten als hoofdpijn, slapeloosheid en stress kunnen krijgen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat deze tonen schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid.

Lees verder
16 november 2011

SP-aanpak North Refinery unaniem gesteund

Op 9 november 2011 heeft Provinciale Staten vergaderd over North Refinery in Farmsum. Deze olieverwerker voldoet al jaren niet aan de milieuvoorschriften en veroorzaakt vieze lucht en stank. Daar hebben Groningers in de omgeving last van. De SP Statenfractie is deze veelpleger zat en heeft in de vergadering een motie ingediend. Deze motie verplicht het bedrijf binnen een half jaar haar rookgassen extra te zuiveren met een gaswasser. Deze motie is met algemene stemmen aangenomen door de Staten.

Lees verder

U bent hier