h

Meer info Agnes Bakker

Wie ben je en wat doe je naast het Statenwerk?

Agnes Bakker geboren in 1979 in Groningen. Ik heb mijn eerste levensjaren in de stad gewoond en verhuisde op mijn achtste naar Harkstede. Nu woon ik al weer een paar jaar in de stad waar ik een aantal jaar geleden een huisje kocht en ik een fijn plekje heb voor mijzelf en mijn kinderen! Ik ben een echte Noordeling en nadat ik tijdens mijn studie in Leeuwarden en met de vader van mijn kinderen een paar jaar in Drenthe te hebben gewoond ben ik blij dat ik weer in de provincie woon waar mijn hart ligt!

Naast het zijn van volksvertegenwoordiger werk ik sinds 2004 met veel passie bij het Instituut voor Natuureducatie (IVN) in de Regio Noord. Op dit moment ben ik daar Senior Projectleider Kind & Natuur. Verder ben ik moeder, bonusmoeder en partner en heb ik mijn eigen bedrijf “Met Agnes”, waarbij ik met het concept Breien met Agnes als conceptueel kunstenaar al vele maatschappelijke thema’s op de kaart gezet met craftivisme.

Waar haal je inspiratie uit?

Ik haal mijn inspiratie uit mensen en hun verhalen. Door echt met mensen in gesprek te gaan, hoor je dingen die je anders niet hoort. Het inspireert mij enorm om te zien wat je samen kunt bereiken als je opstaat en het onrecht aan de kaak stelt. Wij hebben namelijk met elkaar de tegenmacht in handen. Het samen blijven strijden voor de betere wereld die wij socialisten voor ogen hebben, dat geeft mij hoop, moed en kracht om door te gaan!

Speerpunt in de Staten:

Mijn speerpunt is om de verhalen “van de straat” in de Statenzaal te brengen. Waarbij het gasdossier zeker een enorm speerpunt van mij is. Sinds de acties “Breien voor Groningen” en “Gas, we breien er een einde aan!”, kan ik niet meer weg kijken van het onrecht dat mijn mede-Groningers wordt aangedaan. Jullie mogen best weten, dat voordat ik eind september mijn plek in de Staten in nam, ik wel twijfelde of ik van dit dossier woordvoerder wilde worden, want het is een onderwerp dat mij emotioneel telkens weer raakt. Maar ik merkte zodra ik was geïnstalleerd, niet kon voorstellen dat ik het niet zal doen. Tenslotte hebben veel mensen uit dit dossier mij door hun stem in 2019 ook hun vertrouwen gegeven dat ik juist hun geluid zal laten horen in de provinciale politiek.

Mooiste plekje in Groningen

De provincie is ontzettend mooi! Ik vind zelf het Hogeland het allermooist en dan het liefst wanneer het grauw en grijs weer is. Ik houd dan van het oneindig kunnen staren in een soort uitzichtloosheid. Ik houd van het open landschap, met de prachtige luchten! Als ik in het Hogeland ben dan voelt dat voor mij meer als thuiskomen!

Wat doe je het liefst op een vrije dag?

Vrije dagen heb ik niet zoveel, maar dat geeft niet want daar ben ik ook niet zo goed in. Ik houd van hard werken. Maar in de vrije tijd die ik heb ga ik graag wandelen en vogels kijken maar ik houd ook erg van kringloopwinkels. Sinds de coronacrisis verzamelen we als gezin ook Hunebedden en Uitkijktorens! Het liefst zal ik ook af en toe eens een boek uitlezen. Ik heb er vaak de rust niet voor en ben een echte grasduiner en “lees” vaak meerdere boeken tegelijk.

U bent hier