h

SP wil statenonderzoek naar Blauwestad

31 mei 2010

SP wil statenonderzoek naar Blauwestad

‘Een nieuw hoofdstuk in een steeds minder fraai wordend boek’ zo omschrijft SP Statenlid Kees Swagerman de nieuwste ontwikkeling rondom het project Blauwestad. Het VPRO-radioprogramma Argos berichtte zaterdag van dubieuze grondtransacties in Blauwestad.

‘Wij willen snel een statencommissie die de onderste steen boven haalt’, aldus Swagerman. Zo’n commissie moet dan ook de ex-directeur van Blauwestad en de notaris horen.

Ook de Noorderlijke Rekenkamer doet een onderzoek naar de gang van zaken rondom Blauwestad. Maar hier zijn deze mensen niet gehoord. ‘Dat is teleurstellend’, stelt de SP ‘De Staten moeten wat ons betreft nu zelf het heft in handen nemen, iets wat wij al veel eerder voorstelden’, zegt Swagerman. Als er daadwerkelijk sprake is van fraude dan wil de SP dat de Provincie aangifte doet.

U bent hier