h

Swagerman

Alle berichten van Statenlid Kees Swagerman

24 september 2014

Swagerman: 'Meer solidariteit met Groningers'

Kees Swagerman heeft vandaag afscheid genomen als Provinciale Statenlid van Groningen. Met een korte onderbreking was Swagerman vanaf 2003 lid van de SP fractie. Hij onderscheidde zich in die jaren door een grote dossierkennis en een vastberaden socialistische koers voor een socialer Groningen.

Lees verder

‘Investeer in werkgelegenheid Groningen’

CDA en SP in Provinciale Staten willen alles op alles zetten om het werk van aluminiumsmelter Aldel overeind te houden. De partijen zijn bereid fors te investeren in een doorstart van het bedrijf.  SP’er Kees Swagerman geeft een toelichting op Radio Noord.

Lees verder

SP wil spoeddebat over Aldel

Provinciale Staten moet snel spreken over het  faillissement van aluminiumproducent Aldel uit Delfzijl. De SP heeft een spoeddebat aangevraagd. Statenlid Kees Swagerman reageert op TV Noord.

Lees verder

Meer doen met vijf miljoen

Statenlid Kees Swagerman reageert op RTV Noord op het feit dat het Groningse provinciebestuur niet van plan is het overschot van vijf miljoen euro uit te geven. De SP heeft daarom een aantal voorstellen gedaan om dit geld ten gunste te laten komen van de Groningse samenleving.

Lees verder
10 juni 2013

'Nu openheid over nauwe banden tussen provincie en energiereuzen'

NU.nl stelt dat de provincie Groningen zeer nauwe banden heeft onderhouden met NUON en RWE bij de vergunningaanvragen voor een kolencentrale in de Eemshaven. De SP-Statenfractie is geschrokken van het bericht en wil opheldering van het college.

Lees verder
6 maart 2013

SP wil Provinciale Inversteringsbank

De SP wil dat de Provincie Groningen een Provinciale Investeringsbank voor het MKB (PIB) opricht om met overheidsgaranties kredieten te verstrekken aan ondernemingen.

Lees verder
16 maart 2012

Wie beslist over de toekomst van de Groninger gemeenten?

Volgens de SP past hier maar 1 antwoord; de bevolking zelf toch zeker!

Lees verder
18 augustus 2011

SP wil andere, betere inzet provinciaal geld !

Het Provinciebestuur van Groningen is teveel aan het boekhouden en te weinig aan het investeren in de Provincie. Ambities lijken de nieuwe collegepartijen vreemd. Veel bleef bij het oude. VVD, Groenlinks en D66 hebben nauwelijks invloed op het beleid. De boekhouders van de PvdA besturen de provincie, de rest mag aanschuiven. Wij zijn die houding beu. Echt investeren op die plekken waar geld het hardst nodig is, luidt ons devies.

Lees verder
28 april 2011

Meerstad: eigen onderzoek door Provinciale Staten

De gehele oppositie in Provinciale staten wil in een openbaar debat alle informatie over Meerstad bespreken. De financiele problemen rondom het bouwproject zijn groot. Overheden dreigen voor honderden miljoenen euro's het schip te gaan. Ze roepen het college van Gedeputeerde staten in een gezamelijke brief op meer informatie openbaar te maken. Daarnaast willen de partijen een onderzoekscommissie die alle betrokkenen kan horen. Lees hieronder het hele verzoek.

Lees verder
17 november 2010

SP tegen CO2 opslag in Groningen

De SP wil geen CO2- opslag in Groningse bodem. Daarnaast wil de Statenfractie dat de bouw van de kolencentrales wordt gestopt. Die boodschap wordt vandaag naar voren gebracht in een spoeddebat over deze kwestie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier