h

Blauwestad

Blauwestad ontwikkelingen en financiering

22 november 2012

Groningse grond en politiek

De SP heeft woensdag 21 november een dag over grondpolitiek in Groningen georganiseerd. Samen met Eerste Kamerlid Eric Smaling werden de Natte As bij Westerbroek en woningbouwproject Meerstad bezocht. De dag werd afgesloten met een discussie in het provinciehuis. Daarbij waren ook natuurbeheerders, landbouworganisatie LTO Noord de Natuur en Milieufederatie Groningen en Gedeputeerde aanwezig. Smaling schrijft een boek over de grondpolitiek in Nederland.

Lees verder
29 september 2010

SP zegt vertrouwen in GS op

De SP heeft vandaag een motie van wantrouwen ingediend tegen het College van Gedeputeerde Staten. Vanwege het constante falen in het Blauwestad dossier is het bestuur van de Provincie Groningen volgens de SP- fractie onhoudbaar geworden.

Lees verder
6 juli 2010

College onhoudbaar na Blauwestad debacle

Niet alleen het vorige College heeft er een puinhoop van gemaakt in Blauwestad, ook het huidige college heeft verzuimd het goede te doen. Tot die conclusie komt de SP Statenfractie naar aanleiding van het rapport van de Noordelijke Rekenkamer. Deze deed een diepgaand onderzoek naar het mislukken van de samenwerking van provincie, gemeenten en bouwondernemers. Haar conclusies zijn snoeihard.

Lees verder
31 mei 2010

SP wil statenonderzoek naar Blauwestad

‘Een nieuw hoofdstuk in een steeds minder fraai wordend boek’ zo omschrijft SP Statenlid Kees Swagerman de nieuwste ontwikkeling rondom het project Blauwestad. Het VPRO-radioprogramma Argos berichtte zaterdag van dubieuze grondtransacties in Blauwestad.

Lees verder
22 april 2010

SP verbaasd over hoge personeelskosten Blauwestad

De kosten voor personeel en organisatie van de Blauwestad zijn te hoog. Dat heeft de SP Statenfractie aangeven tijdens een debat over deze kosten. Het voorstel van de SP om de kosten met 600.000 euro te verlagen kreeg geen steun van Provinciale Staten.

Lees verder
25 februari 2010

Vragen nav Blauwestad

Groningen 24 februari 2010

Lees verder
25 februari 2010

SP wil opheldering over vertrek 'Koop'

De SP heeft samen met D66 vragen gesteld over een mogelijk nog groter verlies op het project Blauwestad. De vragen richten zich vooral op het vertrek van Koop Holding Europe (KHE). Het provinciebestuur liet dit gebeuren zonder dat Koop financieel getroffen werd. Het radioprogramma Argos onthulde dat Koop dit best had kunnen betalen.

Lees verder
4 november 2009

SP wil spoeddebat over Blauwestad

De SP fractie in Provinciale Staten wil een spoeddebat over de situatie in Blauwestad. De SP is het niet eens met de planning van het college om openbaarheid van het rapport Alders over de verkiezingen in het Oldambt heen te tillen. De kiezer in de nieuwe gemeente wordt hiermee buiten spel gezet.

Lees verder
4 november 2008

SP stapt uit geheime overleggen

De SP Statenfractie zal niet langer deelnemen aan de geheime vergaderingen rondom Blauwestad en Meerstad. De SP noemt het vergaderen achter gesloten deuren 'geen zuivere politiek'. De fractie heeft Commissaris van de koningin Max van den Berg ingelicht over deze beslissing.

Lees verder

U bent hier