h

Lian Veenstra kandidaat lijsttrekker SP

4 oktober 2010

Lian Veenstra kandidaat lijsttrekker SP

Lian Veenstra uit Zuidbroek is de beoogd lijsttrekker voor de SP bij de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar. Veenstra is sinds 2009 fractievoorzitter van de SP-Statenfractie. Daarvoor was ze onder andere wethouder en raadslid in Menterwolde. Ze werkt voor de landelijke partij als scholingsmedewerker.

De huidige Statenleden Kees Swagerman, Rinus Sangers en Sandra Beckerman staan op de plekken 2,3 en 4 op de conceptlijst. Hoogste nieuwkomer op de lijst is de 34 jarige milieukundige Corné Bezuijen op plek vijf. Advocaat Jan Hein Mastenbroek uit Lucaswolde staat op de zesde plek. Lijstduwers zijn o.a. Eerste Kamerlid Tineke Slagter, wethouders Jannie Visscher (Groningen) en Hennie Hemmes(Pekela) en tekenaar Kees Willemen.

In totaal staan er veertig SP'ers op de concept-kandidatenlijst. De kandidatenlijst wordt op 6 november vastgesteld door de Groninger SP leden.

U bent hier