h

Marlene laat Groningen niet zakken

10 januari 2014

Marlene laat Groningen niet zakken

'Loat Grunnen nait zakken' van Marlene Bakker is het campagnelied van Laat Groningen niet zakken.

‘Grunnegers heur je nait gaauw kloagen, doe bistoe en joe binnen ie.  As ze slicht n onske vroagen dou der den mor n kilo bie.’

 

Het lied ‘Loat Grunnen nait zakken”  is een ode aan Groningen, Groningers, het Groninger landen een hart onder de riem voor de mensen die last hebben van de aardbevingendoor toedoen van de gaswinningen. Het is het campagnelied van de actie voor meer solidariteit met Groningen onder de titel ‘Laat Groningen niet zakken’.

Via de Grunneger Dainst die elk jaar in de Oude Lutherse Kerk te Amsterdam wordt  gehouden, kwam muzikant Gerhardt (Gerhardt, Beans and Fatback) met Hanne Wilzing in contact. Hanne vertelde over zijn gedicht ‘Loat Grunnen nait zakken’ en stuurde het naar Gerhardt op, die het vervolgens op muziek zette. De Groningse artieste Marlene Bakker zong het lied in waarin de muziek wordt verzorgd door Bernard Gepken (Daniël Lohues) en Gerhardt.

Het lied is een intense moderne folksong in het prachtige Groningse dialect gezongen, dat door heel Nederland gehoord mag worden!

Reactie toevoegen

U bent hier