h

SP: Begroting provincie is gedurfd maar verantwoord

23 september 2015

SP: Begroting provincie is gedurfd maar verantwoord

De SP-fractie in de provinciale staten heeft afgelopen woensdag de plannen van het nieuwe provinciebestuur gedurfd, maar verantwoord genoemd. De partij heeft veel lof voor de verregaande plannen om werkloosheid aan te pakken, gaswinning te verminderen en op te komen tegen de afbraak door het kabinet van PvdA en VVD.

SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman: “Met deze begroting toont het provinciebestuur lef. Lef om de strijd aan te gaan tegen werkloosheid, lef om bondgenoot van Groningers te zijn en niet aan de leiband van het kabinet te lopen, lef om alles op alles te zetten om de gaswinning te verminderen. Wij zijn als socialistische partij trots op deze plannen en op deze linkse begroting.”

Voor de vele plannen spreekt het nieuwe college voor een deel bestaande reserves aan. Toch is dit volgens de SP-fractie precies wat nu nodig is om te investeren in de provincie en een sluitende begroting te maken.

Statenlid Jan Bijker: “De begroting en alle plannen daarin zijn gedurfd, maar verantwoord. Het college maakt moedige keuzes op verantwoorde wijze. Het provinciebestuur heeft een sluitende begroting gemaakt met miljoenen extra geld voor werk, leefbaarheid, zorg, sociaal beleid, veiligheid en duurzaamheid. Als SP maken we duidelijk het verschil in dit college en in Groningen.”

U bent hier