h

SP-succes: Steun voor kleding- en voedselbanken

23 september 2015

SP-succes: Steun voor kleding- en voedselbanken

Afgelopen woensdag steunde een grote meerderheid van Provinciale Staten het initiatief van (onder andere) de SP om de kleding- en voedselbanken in Groningen te blijven ondersteunen. Duizenden Groningse huishouden zijn afhankelijk van deze banken, die dringend extra geld nodig hebben om hun organisatie draaiende te houden.

SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman:

“De tweedeling groeit, ook in Groningen. Dit kabinet van PvdA en VVD zorgt voor steeds meer armoede. Meer en meer Groningers zijn aangewezen op kledingbanken en voedselbanken. We zijn blij dat het provinciebestuur er nu voor gaat zorgen dat deze duizenden mensen zeker kunnen zijn van de steun die ze keihard nodig hebben. Kleding- en voedselbanken zijn een noodzakelijk kwaad zolang mensen in armoede worden gestort. Het is eigenlijk niet de taak van de provincie, maar we willen niet wegkijken. Daarom hebben we dit initiatief genomen om ook als provincie de kleding- en voedselbanken te steunen.”

De partij is blij dat de provincie nu structureel de verschillende kledingbanken en voedselbanken gaat ondersteunen met extra geld voor logistieke kosten. Naast het initiatief voor structurele steun namen de staten een SP-motie aan waarmee voedselbanken worden geholpen met het zelf verbouwen van gezond en gevarieerd eten.

U bent hier