h

Armoedebestrijding

15 juni 2016

SP-succes: extra steun voor armere studenten en scholieren

Op initiatief van de SP-fractie heeft de provincie Groningen deze maand het provinciaal studiefonds uitgebreid. Met deze regeling komt de provincie scholieren en studenten met mindervermogende ouders tegemoet te komen in de studie- en reiskosten. Lees verder
23 september 2015

SP-succes: Steun voor kleding- en voedselbanken

Afgelopen woensdag steunde een grote meerderheid van Provinciale Staten het initiatief van (onder andere) de SP om de kleding- en voedselbanken in Groningen te blijven ondersteunen. Duizenden Groningse huishouden zijn afhankelijk van deze banken, die dringend extra geld nodig hebben om hun organisatie draaiende te houden.

Lees verder
18 augustus 2014

Investeer begrotingsoverschot van 3,4 miljoen in solidariteit

Dit jaar worden veel dingen in Groningen meer: meer armoede, meer werkloosheid, meer onzekerheid en ook meer geld over bij de provincie. Terwijl veel inwoners en gemeentes in Groningen het erg moeilijk hebben, laat de begroting van de provincie Groningen een overschot van 3,4 miljoen zien. De SP vindt dat dit geld direct moet worden ingezet als solidariteitsfonds om te zorgen dat de provincie meer werkenden, meer voorzieningen en meer leefbaarheid krijgt.

Lees verder
26 juni 2014

Algemene beschouwingen: Laat Groningen Niet Zakken!

Lees hier de woordvoering van SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman tijdens de algemene beschouwingen in de provinciale staten van afgelopen woensdag. Volg ons ook op Twitter via @SPProvGroningen en @SandraBeckerman. En op Facebook via LaatGroningenNietZakken.

Lees verder

Bezuiniging armoedebestrijding teruggedraaid

Een succes voor de SP-fractie, dankzij een initiatief van de partij is een grote bezuiniging op armoedebestrijders van de baan. Sandra Beckerman reageert op radio Noord.

Lees verder
11 december 2013

Einde aan gesol met armoedebestrijders

Na een jaar lang aandringen van de SP is Provinciale Staten om. De bezuinigingen
op armoedebestrijding zijn van de baan en er komt meer geld voor mensen die in actie komen tegen armoede. Daarmee kunnen organisaties als Stichting Leergeld, Humanitas en Jeugdsportfonds hun goede werk voortzetten.

Lees verder
11 oktober 2013

Armoedebestrijding moet beter, niet slechter

 

 Het provinciebestuur van Groningen bezuinigt 22% op armoedebestrijding. Groningen is één van de provincies met de meeste armoede, de armoede neemt sterk toe en 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. De SP vindt het daarom absurd dat de provincie minder gaat doen aan armoedebestrijding en pleit juist voor een verbetering van het armoedebeleid. 

 

Lees verder
27 juni 2013

'Provinciebestuur zet onnodige slot op geldkist'

Het college van Gedeputeerde Staten (GS) in Groningen zit liever op provinciaal geld dan zij dat investeert in de provincie. Tot die conclusie komt de SP-fractie na de Algemene Beschouwingen van woensdag. De partij kwam met een reeks aan alternatieven. Daarvoor was steun vanuit andere partijen en de samenleving, maar de coalitie stemde alles weg.

Lees verder
20 februari 2011

In actie tegen de rechtse hobby om mensen achter de geraniums te zetten

Tientallen mensen lieten zich vanmiddag in het stadscentrum fotograferen achter de geraniums bij de actie die de SP organiseerde tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening en gesubsidieerde arbeid.

Lees verder
17 februari 2011

SP organiseert geraniums-fotoshoot tegen kabinetsplannen sociale werkvoorziening

'Rechtse hobby: geen werk, geen perspectief'

Lees verder

Pagina's

U bent hier