h

SP organiseert geraniums-fotoshoot tegen kabinetsplannen sociale werkvoorziening

17 februari 2011

SP organiseert geraniums-fotoshoot tegen kabinetsplannen sociale werkvoorziening

'Rechtse hobby: geen werk, geen perspectief'

Onder het motto '2 maart werkprotest' organiseert de SP op vrijdag 18 februari een fotoshoot op het kruispunt Herestraat – Grote Markt. Voorbijgangers kunnen op de foto achter een raam met een vensterbank vol geraniums. De actie is een protest tegen de kabinetsplannen met de sociale werkvoorziening en de gesubsidieerde banen.

SP-lijsttrekker Lian Veenstra: 'De precieze plannen komen na de verkiezingen. Maar de richting is keihard vastgelegd in het Regeerakkoord: op de sociale werkvoorziening wordt 700 miljoen per jaar gekort en op de begeleiding naar werk 400 miljoen. Het Centraal Planbureau heeft uitgerekend dat tot 2015 30.000 banen in de sociale werkvoorziening verdwijnen, een derde van het totaal. Ook verdwijnen de gesubsidieerde banen omdat de gemeenten er geen geld meer voor hebben. Alleen al voor de gemeente Groningen betekent dat een verlies van ruim 1200 banen.'

Volgens de SP betekent uitvoering van de kabinetsplannen dat een grote groep mensen afgeschreven wordt en achter de geraniums belandt. Veenstra: 'VVD, PVV en CDA hebben het Regeerakkoord heilig verklaard. De enige manier om ze tegen te houden is te zorgen voor een linkse Eerste Kamer.'

U bent hier