h

Werk

28 juni 2016

Algemene Beschouwingen 2016: Werk

Dit college investeert zeer fors en maakt radicaal andere keuzes dan het vorige college. Wij investeren € 56 miljoen. De vorige twee colleges samen hadden minder nieuw beleid dan dit college. In het eerste jaar is al hard gewerkt om de plannen van vorig jaar te realiseren of een begin te maken met de aanpak.

Lees verder
28 juni 2016

Algemene Beschouwingen 2016: Helden

Lees hier de hele bijdrage van de SP-fractie voor algemene beschouwingen van 2016 in Provinciale Staten door fractievoorzitter Sandra Beckerman.

Deze algemene beschouwingen zijn opgedragen aan de helden van Groningen.

Lees verder
29 juni 2015

Algemene beschouwingen 2015: Werk

Lees hier de bijdrage rondon Werk van de SP-fractie voor algemene beschouwingen van 2015 in Provinciale Staten door fractievoorzitter Sandra Beckerman.

Lees verder
24 juni 2015

SP: provincie moet nog meer doen voor werk

Groningen heeft na Flevoland de hoogste werkloosheid van Nederland. 25.000 Groningers zijn werkloos. Vooral veel laagopgeleide zijn werkloos. Ook kunnen nog veel teveel jongeren geen werk vinden. De SP is blij dat het nieuwe provinciestuur, waar zij deel vanuit maakt, eindelijk fors wil investeren in werkgelegenheid.

Lees verder
8 mei 2015

Young & United Groningen opgericht

Foto: ROOD Groningen

Donderdagavond hebben strijdbare jongeren, met ondersteuning van ROOD, jong in de SP, Young & United Groningen opgericht. De jonge activisten gaan strijden voor een volwaardig minimumloon voor jongeren boven de 18 jaar.

Lees verder
5 maart 2015

SP presenteert Werkplan voor Groningen

Foto: SP Groningen

Afgelopen donderdag heeft de Socialistische Partij een Werkplan voor Groningen gepresenteerd. Kamerlid Sadet Karabulut presenteerde het plan samen met lijsttrekker Sandra Beckerman en de vijf SP-wethouders tijdens een werkbezoek aan zorginstelling Nieuw Woelwijck in Sappemeer.

Lees verder
3 september 2014

Maak een Groningse vuist voor Sociale Werkvoorzieningen

Het hoge aantal WSW-ers in met name Oost-Groningen maakt dat Groningen harder geraakt wordt dan andere provincies. De SP roept daarom samen met GroenLinks op voor een gezamenlijke Groningse vuist naar Den Haag om de sociale werkvoorziening in Groningen niet te laten zakken.

Lees verder
26 juni 2014

Algemene beschouwingen: Laat Groningen Niet Zakken!

Lees hier de woordvoering van SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman tijdens de algemene beschouwingen in de provinciale staten van afgelopen woensdag. Volg ons ook op Twitter via @SPProvGroningen en @SandraBeckerman. En op Facebook via LaatGroningenNietZakken.

Lees verder
4 juni 2014

Laat werknemers Synergon niet zakken

De SP-Statenfractie is geschokt door de berichten over de problemen bij de werkvoorzieningsschappen, het sluiten van de afdeling metaal van Synergon en de financiële problemen voor de drie betrokken gemeentes. Nog meer geschrokken is de SP door de opmerkingen van gedeputeerde Wilpstra, die in antwoord op vragen van RTV Noord stelde dat de provincie in deze zaak niets kan betekenen.

Lees verder
15 maart 2014

Voorzichtig optimisme over steunplan voor Eemsdelta

Naar aanleiding van een artikel in het Dagblad van het Noorden donderdag, “ Forse steun voor Eemsdelta” heeft de SP-fractie in de Provinciale Staten schriftelijke vragen opgesteld en aan het college gericht. De partij is voorzichtig enthousiast over het plan voor steun aan de regio.

Lees verder

Pagina's

U bent hier