h

In actie tegen de rechtse hobby om mensen achter de geraniums te zetten

20 februari 2011

In actie tegen de rechtse hobby om mensen achter de geraniums te zetten

Tientallen mensen lieten zich vanmiddag in het stadscentrum fotograferen achter de geraniums bij de actie die de SP organiseerde tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening en gesubsidieerde arbeid.

 

De actie werd afgetrapt door Lian Veenstra, lijsttrekker bij de komende Statenverkiezingen. 'Op de sociale werkvoorziening wordt 700 miljoen per jaar gekort en op de begeleiding naar werk 400 miljoen. Het Centraal Planbureau heeft uitgerekend dat tot 2015 30.000 banen in de sociale werkvoorziening verdwijnen, een derde van het totaal. Ook verdwijnen de gesubsidieerde banen omdat de gemeenten er geen geld meer voor hebben. Alleen al voor de gemeente Groningen betekent dat een verlies van ruim 1200 banen. Blijkbaar is het een rechtse hobby om grote groepen mensen af te schrijven en achter de geraniums te zetten. Wij kiezen een andere richting: mensen helpen hun talenten in te zetten voor de samenleving. Dat is voor iedereen beter. En dat maken we met deze actie duidelijk. Een minuut achter de geraniums voor de foto is leuk, jarenlang zonder perspectief thuis zitten is verschrikkelijk.'

Uit de reacties bleek dat veel voorbijgangers er net zo over denken. Veenstra: 'Steeds meer mensen krijgen door dat het kabinet veel kapot gaat maken als het de kans krijgt. Ook het besef groeit dat de Statenverkiezingen en in het verlengde daarvan de samenstelling van de Eerste Kamer van enorm belang zijn. Het kan nog leuk worden op 2 maart!'

U bent hier