h

Petitie voor eerbetoon Dick Nanninga in Oosterparkwijk

1 september 2016

Petitie voor eerbetoon Dick Nanninga in Oosterparkwijk

Dick Nanninga is de enige Nederlandse voetballer die ooit een velddoelpunt maakte in een WK finale.  In de wijk is nog geen eerbetoon aan Dick Nanninga. Daarom is er nu een petitie waarmee bewoners de gemeente Groningen kunnen oproepen om te zorgen dat er een eerbetoon komt.

Nanninga is geboren en getogen in de Groningse Oosterparkwijk en speelde tot zijn 24e voor voetbalclub de Oosterparkers. Nanninga woonde met zijn ouders op Klaverpad 3 in het Blauwe Dorp. Hij stond bekend als kopspecialist en om zijn standvastige karakter.

De petitie is een initiatief van Tjeerd van Dekken (PvdA Tweede Kamerlid ) en Sandra Beckerman (SP fractievoorzitter in provinciale Staten) die respectievelijk 20 en 10 jaar in de Oosterparkwijk wonen.

De actie wordt ondersteund door de VV Oosterparkers, Hans Nijland (directeur FC Groningen), Dick Heuvelman (sportjournalist) en Pieter de Hart (presentator RTVNoord).

Van Dekken en Beckerman gaan vrijdag de wijk in om handtekeningen op te halen. Van Dekken:

“Wij willen dat dit echt een initiatief wordt van en voor de hele Oosterparkwijk. Daarom staan we vrijdag tussen 14.00 en 16.00 bij de Jumbo in de Oosterparkijk. We vragen mensen hun handtekening te zetten maar ook om aan te geven wat ze voor eerbetoon ze willen. Dat kan een standbeeld, een school een straatnaam of een combinatie zijn.”

Beckerman:

“Ik woon nu tien jaar in deze wijk. Ik krijg nog te vaak de vraag of dit een probleemwijk is. Hoe mooi zou het zijn als iedereen op die vraag kan antwoorden met; nee dit is de wijk waar de enige Nederlander die een velddoelpunt scoorde in een WK-finale is geboren.”

De petitie is binnenkort online te ondertekenen via de website: petities.nl/petitions/eerbetoon-voor-dick-nanninga-in-de-oosterparkwijk/. Ook in het Treslinghuis kan de petitie ondertekend worden. Beckerman en van Dekken proberen ervoor te zorgen dat de petitie op meer plekken in de wijk komt te liggen.

U bent hier