h

SP in gesprek met bewoners Middelstum voor, tijdens en na versterking

5 februari 2018

SP in gesprek met bewoners Middelstum voor, tijdens en na versterking

Foto: SP Groningen

Afgelopen donderdagavond organiseerde de SP een bijeenkomst voor huurders uit Middelstum. Er zijn veel klachten over de versterking van woningen en '0 op de meter'-woningen. Huurders willen in gesprek met woningcorporaties, maar die trekken hun eigen plan.

Bij de woningen van Wierden en Borgen (W&B) moet er nog worden versterkt. Ook wil de woningbouw klimaataanpassingen aan de woningen doen. Daar zijn handtekeningen voor nodig van huurders die W&B nu door intimidatie, onder dwang verzamelt.

In woningen van Marenland, die al versterkt zijn, treden verschillende gezondheidsklachten op door het binnenklimaat: Veel te droge ogen en ademhalingsproblemen. Door '0 op de meter' mogen de ramen niet open, waardoor het te warm blijft op de slaapkamer en er geen frisse lucht in de woning komt. Daarbij worden huurders niet gelijk behandeld en zijn er geen onkosten als gevolg van renovatie uitgekeerd.

SP-Statenlid Marieke Bootsma:

“Het gaat om het thuis van de mensen. Daar moeten huurders over mee kunnen praten. Nu stapelen de fouten zich op doordat er niet geluisterd wordt door de corporaties. Problemen moeten worden opgelost en er moeten fatsoenlijke onkostenvergoedingen betaald worden”

U bent hier