h

Meer Groningen, minder Den Haag.

19 februari 2023

Meer Groningen, minder Den Haag.

Foto: Kim van der Wijk

De SP trapte zaterdag haar campagne af met een buurtbijeenkomst in de wijk Opwierde in Appingedam. Bij de partytenten van de SP was het gezellig druk.

Onder het genot van warme chocolademelk en koffie ging de partij in gesprek met buurtbewoners en medestrijders Brenda, Kim en Jessica over rechtvaardige behandeling bij schade en versterking en een betaalbare energierekening. Over de ongelijkheid bij de versterking, de acties die ze voerden, hoe ze dat hebben aangepakt en wat de successen waren.

“In steden, dorpen, wijken en zelfs straten is er tweedeling gecreëerd. Terwijl het gewoon heel simpel is: Iedereen heeft recht op een veilig huis!" - Brenda, bewoner van de Westerdraai.

“Je denkt dat je alleen staat. De SP heeft mij in contact gebracht met veel meer mensen die hetzelfde meemaken. Wij strijden nu samen voor betere woningen”

-Jessica

Foto: Kim van der Wijk

Bewoners en SP’ers lieten zich niet weerhouden door de kou. Onder andere Kamerlid Sandra Beckerman, en voorzitter van afdeling Eemsdelta Fenna Feenstra waren ook aanwezig om naar de bewoners te luisteren en in gesprek te gaan. Naast de verschillende gesprekken werden er onder de SP-partytenten fanatiek protestbuttons- en poster gemaakt. Inge Zwerver droeg twee van haar zeer rakende gedichten over Groningen voor. De bijeenkomst is de eerste in een serie van buurtbijeenkomsten die de socialisten organiseren in aanloop naar de verkiezingen en daarna.

Foto: Kim van der Wijk

Lijsttrekker Agnes Bakker: “Wij willen meer Groningen en minder Den Haag. We zijn al die praatjesmakers zat! Het constante afbraakbeleid van Den Haag liet ons in de steek. Energie en voorzieningen worden afgebroken en afgedaan aan een graai- en winstcultuur. Ze laten ons in de steek, de leefbaarheid komt in het gedrang. We voelen ons niet alleen achtergesteld, we zijn ook achtergesteld! Dat moet en kan anders. Wij hebben plannen voor meer zeggenschap voor Groningers. En wij zullen bondgenoot blijven van al die stoere en dappere Groningers die zich inzetten voor een stevige, sociale en solidaire samenleving! De provincie is niet van de bestuurders, de provincie is van haar inwoners!”

Foto: Kim van der Wijk

Tijdens de tour langs buurten in verschillende dorpen gaat de SP in gesprek met inwoners over acties die zij voerden en aan het voeren zijn.

“Dit zijn de mensen die in Groningen knokken voor hun rechten. Wij zullen ze daarbij onvoorwaardelijk blijven steunen. In de Staten en op straat. Of er nou verkiezingen zijn of niet. Omdat het anders kan, omdat het anders moet!”

-Agnes Bakker

Reactie toevoegen

U bent hier