h

SP TRAPT CAMPAGNE AF OP STRAAT, MET BUURTBIJEENKOMST IN APPINGEDAM

12 februari 2023

SP TRAPT CAMPAGNE AF OP STRAAT, MET BUURTBIJEENKOMST IN APPINGEDAM

Foto: SP

De SP trapt de statenverkiezingscampagne af met een buurtbijeenkomst in Appingedam. Daar gaat de partij onder een partytent met warme chocolademelk in gesprek met bewoners over acties voor rechtvaardige behandeling bij schade en versterking en een betaalbare energierekening. Bewoners kunnen protestbuttons en posters maken, dichter Inge Zwerver draagt twee gedichten voor en Agnes Bakker geeft een toespraak. Dit is de eerste van een serie buurtbijeenkomsten in aanloop naar de verkiezingen.

Lijsttrekker Agnes Bakker: “Wij gaan het hele jaar door de buurten in onze dorpen en steden in. In deze campagne doen we daar nog een extra schepje bovenop. We gaan in gesprek met mensen die we de afgelopen jaren in acties bijeenbrachten. Omdat wij schoon genoeg hebben van de afbraak door Haagse en provinciale praatjesmakers. Omdat wij weten dat waar de macht dreigt te vermorzelen, we samen met Groningse bondgenoten op moeten staan. Daar gebruiken we deze campagne voor”.

Tijdens de tour langs buurten in verschillende dorpen gaat de SP in gesprek met inwoners over acties die zij voerden en aan het voeren zijn. Bewoners die actievoerden met de SP zijn daarbij betrokken en worden door Bakker geïnterviewd over hun acties. Bakker: “Dit zijn de mensen die in Groningen knokken voor hun rechten. Wij zullen ze daarbij onvoorwaardelijk blijven steunen. In de Staten en op straat. Of het nou verkiezingen zijn of niet.” Tijdens de bijeenkomst in Appingedam zal o.a. Kim Velleman, huurder en actievoerder, aanwezig zijn en tweede kamerlid Sandra Beckerman.

De bijeenkomst vindt plaats vanaf 15:00 uur, op het veldje in de bocht van de Beukenlaan-Kastanjelaan in Appingedam onder de partytent van de SP

 

Reactie toevoegen

U bent hier