h

Actie voeren en opladen.

28 augustus 2023

Actie voeren en opladen.

De eerste fractievergadering zit er weer op. Na een paar weken alles een beetje op een laag pitje te hebben gezet, zijn we als fractie weer opgeladen om de komende periode vol strijdbare energie aan de slag te gaan en het socialistisch en anti-kapitalistisch geluid volop te laten horen in de Staten.

Foto: SP

We gaan natuurlijk actief de straat op samen met SP’ers uit de hele provincie.Veel huis aan huis en we zullen meerdere acties initiëren. Waarbij we beginnen met ons Prinsjesdagprotest op zondag17 september. Ben je erbij?! https://kostenomlaag.sp.nl/prinsjesdagprotest

Foto: Wim Hazenhoek

Ook de afgelopen zomerperiode zijn wij als Staten meerdere keren huis aan huis geweest met onze actieve leden uit de provincie. De landelijke campagne “Kom op voor Nederland” zorgt voor waardevolle gesprekken aan de deur. Het feit dat Rutte nu echt weg gaat uit de Nederlandse Politiek, geeft inwoners weer wat hoop dat er verandering mogelijk is en dat het nu de tijd is om deze verandering werkelijk af te dwingen.

Foto: SP
 

Als volksvertegenwoordigers in de Provinciale Staten van Groningen zullen Fenna en Agnes alles doen wat binnen hun mogelijkheden ligt om ook voor de inwoners van Groningen telkens weer vanuit menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit dingen aan de kaak te stellen en de juiste kant op te bewegen. Juist op het gebied van Energie, Openbaar Vervoer en een Gezonde en veilige leefomgeving kunnen we in de Provincie echt verschil gaan maken. De provincie moet echt meer zeggenschap naar zichzelf toe halen en partijen zoals Shell buitenspel zetten. Dit zullen wij keer op keer weer aankaarten. 

Onze zomer begon met een regiobijeenkomst met alle fractie- en afdelingsvoorzitters uit onze regio. we hebben de naam bijeenkomst omgegooid naar een PPP: ''Provinciale Pizza Praatsessie'' Onder het genot van Pizza en een drankje hebben we samen kunnen sparren over hoe we meer met elkaar kunnen optrekken en hoe we elkaar beter mee kunnen nemen in de vele bezigheden binnen de verschillende afdelingen.

Foto: SP

Vorige week waren wij allebei op het zelfde moment bij een andere actie, die wij vanuit onze fractie volop ondersteunen. Agnes liep mee in de Parade van de eerste Pride Walk in Groningen. Want als het niet inclusief is, is het geen socialisme! De eerste Pride Parade was erg goed bezocht. Een mooi feest met een belangrijke boodschap.
https://dvhn.nl/groningen/Politiek-Groningen-loopt-mee-in-Pride-Parade-2023-28595261.html

Foto: SP

Terwijl Agnes in de Parade door de stad danste, was Fenna aanwezig bij een actie van Extinction Rebellion in het Forum. Deze actie was tegen de voorgenomen gaswinning in de Noordzee door olie- en gasbedrijf ONE-Dyas.
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/1055504/extinction-rebellion-protesteert-in-forum-tegen-gaswinning-schiermonnikoog

Geinspireerd door de actie stelde Fenna schriftelijke vragen. https://provinciegroningen.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Document/5144fb51-8783-4dca-be53-2b03dff56aab?documentId=b543125b-fd9f-4e76-8a55-d3608d65c8dc

Foto: XR

Afgelopen zaterdag kwamen we met alle andere SP Statenfracties samen in “De Moed” in Amersfoort. Deze bijeenkomst stond in het teken van vergaande democratisering. Goede inhoudelijke discussies, veel lol en mooie acties bedacht! Met kameraden samen strijdbare plannen bedenken en de komende tijd in uitvoering brengen is altijd fijn! 

Foto: SP

Op 13 september staat de eerste commissie vergadering gepland, met interessante onderwerpen zoals de Wunderline en Natuurcompensatie. Maar uiteindelijk plaatsen we liever zelf onderwerpen op de agenda van de Staten van zaken die jullie belangrijk vinden, voed ons hier vooral mee en neem gerust contact op via de email of een appje/belletje! 

Reactie toevoegen

U bent hier