h

Actie voor behoud ziekenhuizen in Friesland.

22 september 2023

Actie voor behoud ziekenhuizen in Friesland.

Foto: SP

In Groningen weten we maar al te goed hoe het is wanneer er ziekenhuizen verdwijnen!
Daarom sloot Agnes Bakker zich vandaag aan bij de actie in Friesland waarbij onze kameraden samen met ons SP Tweede Kamerlid Jimmy Dijk zich volop verzetten tegen de plannen om de ziekenhuizen in Sneek en Heerenveen te sluiten en een nieuw ziekenhuis te openen in Joure.

Foto: SP

Vandaag vroegen we de zorgverzekeraar De Friesland om net als duizenden anderen een handtekening te zetten om deze ziekenhuizen te redden. Helaas deden ze dat niet. In hun beleving, denkend vanuit een bedrijfsmatige visie, is het noodzakelijk om deze stap te zetten.

Inwoners, de lokale politiek en personeel willen dit niet! De zorg is namelijk geen markt. Deze overheid en ook de zorgverzekeraars gaan voorbij aan het maatschappelijk belang van de zorg dichtbij.

Op dit moment is de afstand naar een ziekenhuis voor de meeste Friezen al meer dan het voor andere Nederlanders. Dit wordt wanneer deze plannen door gaan nog meer.
https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/1224850/friezen-moeten-het-verste-rijden-naar-het-ziekenhuis-en-met-een-fusie-nog-meer

Het zijn schandalige plannen, waar de zorgverzekeraars een groot aandeel in hebben!

Tijd voor een nationaal zorgfonds, voor echt goede zorg voor nu en de generaties na ons!

Teken ook de petitie https://fryslan.sp.nl/ziekenhuis

Reactie toevoegen

U bent hier