h

Commissie 1-11-2023

2 november 2023

Commissie 1-11-2023

Een volle commissiedag over onder andere de begroting, maar ook over de lozingen van zeer zorgwekkende stoffen door de smeerpijp die uitmondt in ons prachtige Unesco Werelderfgoed de Waddenzee.

Agnes legde vooral de nadruk op de overschrijdingen die NedMag veroorzaakt. Pionter had er afgelopen zondagavond een goede reportage over op Radio 1 en het dagblad van het noorden schreef al de nodige artikelen.

Het is schrikbarend hoeveel vertrouwen een aantal partijen nog hebben in een bedrijf als NedMag. Keer op keer mogen ze doorgaan met hun werkzaamheden ten koste van mens, natuur en milieu. Voor ons is de tijd van NedMag meer dan op en kan zij opzouten!

Fenna had het over hoe vijf multinationals 1.7 miljoen aan subsidies weten binnen te harken terwijl ze zelf genoeg inkomsten genereren. Wij pleiten hierom voor geen subsidie zonder klimaatplannen.

Ook gaf ze aan dat de digitale revolutie niet tot onmenselijking moet leiden Tevens haalde ze de tegenstrijdigheden aan uit de antwoorden en de acties van het college.

Zie de volledige bijdrages van Fenna en Agnes hieronder.

Reactie toevoegen

U bent hier