h

"Rutte slaap lekker, wij liggen wakker." Gedupeerden gaan met spandoek langs bij Rutte.

25 januari 2024

"Rutte slaap lekker, wij liggen wakker." Gedupeerden gaan met spandoek langs bij Rutte.

Foto: SP

Op woensdag 24 januari bracht demissionar minister-president Rutte een bezoek aan Groningen, waarna hij op uitnodiging van een inwoner in een wisselwoning bleef slapen in Ten Boer.

De SP is met een groep van ruim 20 inwoners met hem in gesprek gegaan over de problemen die zij ervaren bij de versterkingsoperatie in Groningen.

"De bewoners zijn samen met de SP hiernaartoe gekomen omdat we vinden dat er toch nog een vergeten groep is die tussen wal en schip valt. Mensen liggen nog steeds wakker en er zijn ook nog steeds mensen radeloos. Ook zijn er te veel onuitlegbare verschillen tussen dorpen en steden, wijken en zelfs op straatniveau. Natuurlijk weten we dat het tijd nodig heeft, maar dat betekent niet dat de druk van de ketel afkan. Men dient alert te blijven.

We hebben een goed gesprek gehad met de heer Rutte en zijn medewerkers en we hopen dat dit weer de ogen opent en het topic actueel houdt. Niet alleen in de provincie, waar het aan de orde van de dag is, maar ook in de rest van het land.” -Niels van der Wijk, SP

Tevens geven de bewoners ook aan meer reactieve aanpak te willen zien. Mensen willen niet steeds overal zelf achteraan moeten, maar hopen dat zij zelf benaderd gaan worden.

in de media;
Groninger internet courant
Trouw: pagina 9
 

Reactie toevoegen

U bent hier