h

SP dringt aan op strengere regulering van giftige stoffen in water

20 maart 2024

SP dringt aan op strengere regulering van giftige stoffen in water

Foto: adobe stock

De SP wil dat het college bij het Rijk aandringt op strengere regulering van giftige stoffen. De SP slaat alarm over de aanhoudende invloed van lobbyisten die ervoor zorgen dat schadelijke stoffen nog steeds worden toegestaan in ons water.

Fenna Feenstra: "Terecht eist Europa dat we de waterkwaliteit verbeteren om de gezondheid van mens en natuur te beschermen. Maar dan moeten we ook strenger zijn wat betreft het toestaan van het gebruik van gifstoffen. We kunnen niet langer toestaan dat het belang van de winsten van de bedrijven die deze gifstoffen maken boven dat van onze gezondheid gaat. Onderzoek heeft aangetoond dat de giftige stof glyfosaat kanker en Parkinson kan veroorzaken, en ook PFAS staat bekend om het veroorzaken van allerlei ziektes. Het gebruik van dergelijke stoffen moeten we simpelweg niet langer toestaan."

Reactie toevoegen

U bent hier