h
13 november 2023

SP zeer kritisch op NedMag

Foto: Sander Koning/ANP

De afgelopen weken heeft het bedrijf NedMag nogal stof laten opwaaien in onze provincie; Uit onderzoek is gebleken dat NedMag, mede door een verouderde vergunning die niet meer aan de regelgeving van deze tijd voldoet, ongelimiteerd schadelijke stoffen loost in de Eems via de zogeheten ''Smeerpijp''.
Deze schadelijke stoffen, zoals kwik en calcium, tasten de leefomgeving aan van mens, dier en natuur en vormen tevens een bedreiging van ons UNESCO werelderfgoed.
De SP-fractie riep, samen met een aantal andere partijen, het college op om een duidelijke stelling in te nemen en aan het Rijk te laten weten dat er een stop gezet moet worden op de nieuwe ontwikkelingen van NedMag, zolang de zaken niet op orde zijn.

Lees verder
9 november 2023

Agnes in gesprek over de voorgenomen sloop Sint Vitusstraat.

Op Vrijdag 03 November ging Agnes Bakker in gesprek met Oscar van RTV Westerwolde.

Lees verder
2 november 2023

Commissie 1-11-2023

Een volle commissiedag over onder andere de begroting, maar ook over de lozingen van zeer zorgwekkende stoffen door de smeerpijp die uitmondt in ons prachtige Unesco Werelderfgoed de Waddenzee.

Lees verder
30 oktober 2023

SP Statenfractie Groningen; “Sloop woningen Sint Vitusstraat onzalig plan”

Foto: SP

WINSCHOTEN – Vorige week zaterdag was fractievoorzitter Agnes Bakker van de SP-Statenfractie samen met partijgenoten op bezoek bij inwoners van de Sint Vitusstraat in Winschoten. Deze inwoners strijden al enige tijd om te voorkomen dat hun huizen gesloopt worden. Huizen die meer zijn dan gestapelde stenen en in deze buurt soms al meer dan 30 jaar het thuis zijn van de inwoners. 

Lees verder
25 oktober 2023

Groningse SP, PvdA en GroenLinks pleiten voor provinciale vervoersbedrijven na onrust bij Arriva en Qbuzz.

Foto: NRC / www.nrc.nl

Op 24 oktober dienden Statenleden Agnes Bakker (SP), Richart Joling (PvdA) en Bas de Boer (GroenLinks) gezamenlijk schriftelijke vragen in over de toekomst van Arriva en Qbuzz in de provincie Groningen. De fracties dienden deze vragen gezamenlijk in naar aanleiding van berichtgeving omtrent ontwikkelingen bij zowel Arriva als bij Qbuzz. 

Lees verder
23 oktober 2023

Meer dan 12 jaar wachten op een beloofd wandelpad. Tijd voor actie!

Foto: SP

Lucas en Marijke, twee inwoners van Noordhorn kwamen vorige keer tijdens Praten met de Staten naar het Provinciehuis. Onder hun arm hadden ze een motie mee, ingediend door onze partijgenoot Kees Swagerman, die in 2011 breed was aangenomen in de Provinciale Staten.

Lees verder
21 oktober 2023

Overhandiging Zwartboek huurders Marenland.

Foto: Kenny Buitendam

Schimmelvorming, achterstallig onderhoud, gezondheidsproblemen, verdeeldheid, oneerlijke verdeling van vergoedingen, slechte communicatie en al versterkte woningen of nieuwbouw woningen waar van alles aan mankeert.
Zomaar een greep uit de verhalen die in het zwartboek staan dat de huurders van woongroep Marenland samen met Sandra Beckerman op vrijdag 20 oktober hebben aangeboden aan staatssecretaris Vijlbrief.

Lees verder
18 oktober 2023

Rondvraag staten 18-10

Op 18 oktober tijdens de rondvraag van de staten vroeg Agnes hoe het kan dat er na 12 jaar nog steeds geen wandelpad ter compensatie aangelegd is voor bewoners van Noordhorn en of er ook een zonnepark langs de beoogde wandelroute wordt aangelegd. Fenna vroeg of de gele rookpluimen die bij Engie vandaan komen ook schadelijk zijn voor de gezondheid voor mens en dier.

Lees verder
1 oktober 2023

De gaskraan gaat dicht maar de ellende is nog lang niet voorbij!

Foto: SP

Op zaterdag 30 september gingen 2e Kamerlid Sandra Beckerman, kandidaat 2e Kamerlid Niels van der Wijk en Statenlid Fenna Feenstra in gesprek met bewoners uit Delfzijl, Middelstum en Uithuizen. Nieuwe acties zijn in de maak. 

Lees verder
1 oktober 2023

SP steunt onderzoek "Shell Papers" van Follow the Money (FTM)

Foto: SP

Zaterdag 23 september was Fenna Feenstra, SP-Statenlid, bij de presentatie van het onderzoek naar de "Shell Papers" door Follow the Money (FTM) op de nieuwe markt.

Lees verder

Pagina's