h
11 augustus 2022

Publicatie 'Gaswinning Groningen 10 jaar na de aardbeving bij Huizinge'

Foto: SP

Herman Damveld heeft een nieuwe publicatie uitgebracht 10 jaar na de aardbeving bij Huizinge. 

Lees verder
5 juli 2022

Algemene beschouwingen

Foto: sp / sp logo

Afgelopen woensdag voerde Kees Frenay bij de algemene beschouwingen het woord namens de SP fractie: 

Lees verder
9 mei 2022

Manifestatie voor hoop en solidariteit, 6 mei in Ter Apel

Foto: sp provincie groningen

Afgelopen vrijdag vond in Ter Apel bij de ingang van het aanmeldcentrum de manifestatie voor hoop en solidariteit met Ter Apel plaats. Het was een indrukwekkende middag met verschillende sprekers uit de politiek, vluchtelingenorganisaties en de politievakbond. SP Statenlid Agnes Bakker was een van de sprekers. Haar toespraak baseerde ze op een opiniestuk die ze met andere SP'ers uit de provincie, waaronder inititatiefnemer Angelique Schoonewille schreef. 

Lees verder
22 april 2022

TEKEN DE PETITIE: GEEN ENTREE VOOR BEVRIJDINGSFESTIVAL

Foto: Leroc / sp groningen

Het Bevrijdingsfestival in Groningen vraagt dit jaar een entreeprijs van bijna 6 euro om binnen te komen. Dit is het enige bevrijdingsfestival in Nederland dat op 5 mei, bevrijdingsdag, entree vraagt. De SP is absoluut tegen een entreeprijs en roept iedereen op de petitie van de Groningse band Waterleaf te tekenen.

Lees verder
21 april 2022

Nationale Ombudsman in Provinciehuis: "Pak dit als crisis aan en niet als versnippering".

Op woensdag 20 april waren de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en Strategisch adviseur bij Nationale ombudsman Jos van de Wiel digitaal aanwezig bij een infosessie met de Staten over het rapport "Verscheurd vertrouwen".

Lees verder
20 april 2022

SP Komt naar Appingedam en Kantens met Buitenparlementaire Enquête Groningen

Foto: SP

De SP is deze maand gestart met een Buitenparlementaire Enquête Groningen. De partij wil van gedupeerden horen wat hun ervaringen maar ook oplossingen en eisen zijn voor de ellende aangericht in Groningen. Om zoveel mogelijk mensen te spreken gaat de partij op dorpentour. Deze week zijn Appingedam en Kantens aan de beurt.Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “Het leed dat Groningers wordt aangedaan is gigantisch ontwrichtend. Ondanks alle beloftes komt er voor tienduizenden geen einde aan. De Haagse minachting en vernielzucht moeten worden gestopt. Daar blijven wij voor strijden en we hopen dat veel gedupeerden mee willen praten en doen.”De dorpentour doet deze week de volgende plaatsen aan:22 april tussen 17.00-20.30 Appingedam (Bij de Albert Heijn, Overdiep 1)23 april tussen 10.30-14.00 Kantens (Bij het buurthuis, Kerkstraat 7)De komende weken volgen andere plaatsen.Groningers die mee willen doen kunnen zich aanmelden via www.enqueteGroningen.nl

Lees verder
12 april 2022

Toelichting ombudsman over rapport "Verscheurd vertrouwen"op 20 April in het Provinciehuis.

Foto: SP

(Update: De ombudsman is digitaal aanwezig, de presentatie is hybride) "Helaas moeten we concluderen dat het nog steeds niet goed gaat. De bewoners in de aardbevingsgebieden hebben ten onrechte de regie in de schoenen geschoven gekregen. Ze moeten het zelf maar uitzoeken met alle loketten en regelingen. Maar tegelijkertijd lijkt de overheid weinig inbreng te verdragen van bewoners. Het is de hoogste tijd om de gevolgen van de gaswinning voor bewoners het kenmerk van een crisis te geven. En daarnaar te handelen." Aldus de nationale ombudsman.

Lees verder
5 april 2022

Vrijdag 8 April "Buitenparlementaire Enquête Groningen"

Foto: SP

We zoeken verhalen, oplossingen en eisen voor Buitenparlementaire Enquête Groningen. Help je mee?

Lees verder
16 maart 2022

Geld ging weer boven mensen!

Foto: sp provinciegroningen / sp provinciegroningen

Coalitiebelangen boven idealen

Lees verder
2 maart 2022

Comité van de onmisbaren strijdt ook voor de schoonmakers in het Provinciehuis

Foto: SP

Met een ingelijste afdruk van het kunstwerk “Nachtwacht der onmisbaren” onder de arm stond woensdag 2 maart een afvaardiging van het comité van de onmisbaren voor de deur van het Provinciehuis. Dit kunstwerk staat symbool voor alle 3,5 miljoen mensen die in tientallen cruciale beroepen werken. Deze cruciale beroepen werden tijdens de coronapandemie als onmisbaar bestempeld door de overheid, maar in de praktijk zijn zij vaak onzichtbaar en ondergewaardeerd concludeerde de FNV. Ze hebben te vaak een laag loon, hoge werkdruk en veel onzekerheid.

Lees verder

Pagina's