h

janwolters

Wie ben je en wat doe je naast het Statenwerk?

Jan Wolters geboren in 1947 in Emmercompascuum. Na de lagere school en HBS in Emmen naar Groningen gekomen. Daar bedrijfseconomie gestudeerd en daarna bijna de hele werktijd gewerkt bij de Hanzehogeschool (HEAO) als docent. Sinds 3 jaar met pensioen.

Waar haal je inspiratie uit?

De arrogantie van veel politici en wetenschappers die propageren dat de vrije markt het ideaal is waardoor alles wel goed zal komen, terwijl je ziet dat dat alleen graaiers in staat stelt zich te verrijken ten koste van de velen die geen kans zien zo te handelen en die vaak in de kou blijven staan. 

Speerpunt in de Staten:

Mijn grote irritatie is dat er zoveel gemeenschapsgeld kritiekloos toegeschoven wordt naar allerlei bedrijven en organisaties onder het mom dat daarmee de economie wordt bevorderd en daarmee het voor iedereen beter wordt. Dat is een drogredenatie die toch nog steeds door de meerderheid van de staten wordt geslikt.

Mooiste plekje in Groningen:

Er zijn veel mooie plekjes in Groningen, maar ik kies voor het puntje van de Dollard bij Nieuwe Statenzijl en dat dan het liefst bij een laagstaande zon .

Wat doe je het liefst op een vrije dag?

Wandelen, lezen , kokkerellen.

Welke ontmoeting is je bijgebleven?

In mijn beroepstijd als stagecoördinator ben ik de nodige kleine ondernemers tegen gekomen waar ik grote bewondering voor had. Het hart dat ze voor hun bedrijf en hun personeel hadden en de inventiviteit en ondernemingsgeest die ze hadden.

Rode tip: (welk boek, film, cd of kunstwerk tip je ons?)

Ik kies voor het boek Sprakeloos van Tom Lanoye. Al zijn werk zeer aanbevolen!

U bent hier