h

Bootsma

Wie ben je en wat doe je naast je Statenwerk?

Ik ben Marieke Bootsma, getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen en oma van een kleinzoon. Na een leven als verpleegkundige op de verloskunde en juf in de bovenbouw van het basisonderwijs heb ik nu een eigen praktijk in rouw-en verliesbegeleiding. Ik help mensen hun leven in te richten na een verlies. Daarnaast richt ik me ook op kinderen en jongeren. Zij hebben soms behoefte aan begeleiding naast die ze van hun omgeving ontvangen.

Hoe ben je bij de SP terecht gekomen?

Ik ben altijd redelijk geïnteresseerd geweest in de politiek. Sinds de jaren ’90 voelde ik steeds meer ontevredenheid. De SP verwoorde mijn gevoelens en zo werd ik lid in 2006. In Bedum zijn we in 2012 gestart met een werkgroep.

Waar haal je de inspiratie uit?

Het gaat steeds slechter met de wereld. Ik wind me over veel dingen op. Ongelijkheid, oneerlijkheid, milieu, machtsmisbruik, etc. Die boosheid probeer ik om te zetten in zinvolle acties samen met anderen. Dan bereik je echt fantastische dingen!

Speerpunt in de Staten

Ik zit in de commissie Ruimte, Natuur en Leefbaarheid. In die commissie gaat het om de leefomgeving van de Groningers. Fijn om juist daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

Mooiste plekje in Groningen

Ergens bij de dijk. Ik houd enorm van de zee en de wind die daar meestal waait. Noordpolderzijl, de dijk bij Delfzijl of Lauwersoog? Daar kan ik niet zo goed een keuze uit maken. Heerlijk om na een wandeling een visje te eten of koffie te drinken.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?

Lezen, boetseren, beeldhouwen, wandelen.

Rode tip:

Er wordt zo vaak geroepen: Het heeft toch geen zin, dat lukt nooit. Vaak vertel ik dan over de voorbeelden van Emile Roemer uit “Het kan wel!”

U bent hier