h

Gekort door windcompensatie? Meld u!

15 september 2017

Gekort door windcompensatie? Meld u!

Een windmolen in je achtertuin, daarvoor compensatie krijgen; en even later te horen krijgen dat je gekort wordt op je uitkering of dat je meer belasting moet betalen omdat de Belastingdienst en het UWV de compensatie als inkomen zien. SP-Statenlid Marieke Bootsma-Kamp hoorde signalen over dit soort praktijken en heeft gedeputeerde Nienke Homan gevraagd dit te onderzoeken.

Krijgt u Windcompensatie? En wordt u nu geconfronteerd met extra kosten, wordt u gekort op uw uitkering of moet u ineens extra belasting betalen? Meld u bij ons!

"Het zou te gek voor woorden zijn als dit inderdaad klopt. Gedeputeerde Homan heeft gelukkig toegezegd dit uit te gaan zoeken. Mochten mensen de ervaring hebben dat ze er financieel niet op vooruit gaan als ze de windcompensatie krijgen, dan vraag ik ze dat bij ons te melden via m.m.bootsma-kamp@ps-provinciegroningen.nl. Want dit kan nooit de bedoeling zijn." aldus Marieke Bootsma-Kamp.

U bent hier