h

MKB

Midden- en kleinbedrijf, zzp-ers, stimuleringsregelingen en fondsen 

27 september 2016

SP wil einde aan onzekerheid ondernemers met mijnbouwschade

De SP-fractie wil dat de Provincie meer doet voor ondernemers met schade door aardbevingen. Er is te weinig voor hulp voor de grote problemen waar deze bedrijven tegenaan lopen. De SP dient daarom woensdag een motie in voor het opstellen van een speciale bedrijvenagenda.

Lees verder
28 juni 2016

Algemene Beschouwingen 2016: Helden

Lees hier de hele bijdrage van de SP-fractie voor algemene beschouwingen van 2016 in Provinciale Staten door fractievoorzitter Sandra Beckerman.

Deze algemene beschouwingen zijn opgedragen aan de helden van Groningen.

Lees verder
5 maart 2015

SP presenteert Werkplan voor Groningen

Foto: SP Groningen

Afgelopen donderdag heeft de Socialistische Partij een Werkplan voor Groningen gepresenteerd. Kamerlid Sadet Karabulut presenteerde het plan samen met lijsttrekker Sandra Beckerman en de vijf SP-wethouders tijdens een werkbezoek aan zorginstelling Nieuw Woelwijck in Sappemeer.

Lees verder

Meer doen met vijf miljoen

Statenlid Kees Swagerman reageert op RTV Noord op het feit dat het Groningse provinciebestuur niet van plan is het overschot van vijf miljoen euro uit te geven. De SP heeft daarom een aantal voorstellen gedaan om dit geld ten gunste te laten komen van de Groningse samenleving.

Lees verder
3 juli 2013

‘Blokkeren Outlet Centre gemiste kans voor Oost- Groningen’

Provinciale Staten heeft opnieuw gesproken over de komst van een Factory Outlet Centre (FOC) in Oost-Groningen. Al jaren is er een plan voor een FOC bij Zuidbroek. Vele onderzoeken hebben aangetoond dat dat plan honderden nieuwe banen oplevert. Desondanks blijft de PvdA in de Staten de komst van dit FOC tegenhouden. SP Statenlid Jan Hein Mastenbroek blikt terug op het debat.

Lees verder
6 maart 2013

SP wil Provinciale Inversteringsbank

De SP wil dat de Provincie Groningen een Provinciale Investeringsbank voor het MKB (PIB) opricht om met overheidsgaranties kredieten te verstrekken aan ondernemingen.

Lees verder

U bent hier