h

SP wil einde aan onzekerheid ondernemers met mijnbouwschade

27 september 2016

SP wil einde aan onzekerheid ondernemers met mijnbouwschade

De SP-fractie wil dat de Provincie meer doet voor ondernemers met schade door aardbevingen. Er is te weinig voor hulp voor de grote problemen waar deze bedrijven tegenaan lopen. De SP dient daarom woensdag een motie in voor het opstellen van een speciale bedrijvenagenda.

Fractievoorzitter Sandra Beckerman:

“Juist voor bedrijven met mijnbouwschade is er niet genoeg geregeld. Zij hebben niet alleen last van de fysieke schade aan hun bedrijfspand en huis, maar ook van de imagoschade door de aardbevingen. Hierdoor komen er minder klanten en raken steeds meer ondernemers in grote problemen, bijvoorbeeld met hun pensioen. De NAM zegt wel een bedrijvenloket te hebben op hun website, maar in de praktijk is dat slechts een façade. Als SP willen we dat de Provincie samen met MKB Noord, VNO-NCW en de Nationaal Coördinator aan de slag gaat om ondernemers met mijnbouwschade beter te helpen.”

Al eerder vroeg MKB Noord aandacht voor de grote problemen waar bedrijven tegenaan lopen tijdens de herstelhoorzitting die de Staten eind augustus organiseerden op initiatief van de SP. Volgens de belangenorganisatie leven veel ondernemers in aardbevingsgebied in een “wolk van onzekerheid”. Voor agrariërs bestaat al een speciaal Agroteam dat helpt bij de afhandeling van schade. Met de motie aankomende woensdag wil de SP nu eenzelfde soort hulp voor alle ondernemers met mijnbouwschade.

U bent hier