h

Busvervoer uit Groningen naar manifestatie Armoede werkt niet

10 november 2010

Busvervoer uit Groningen naar manifestatie Armoede werkt niet

De SP regelt busvervoer vanaf Groningen naar de landelijke demonstratie 'Armoede werkt niet' op zaterdag 27 november in Den Bosch. Mensen die mee willen of meer informatie over de busreis willen, kunnen daarvoor contact opnemen met Pim Siegers, (06-)38963417/ p.siegers@pekela.nl. De kosten van de bus worden volledig door de SP betaald.

Kabinet Rutte wil mensen met een arbeidsbeperking de rekening van de crisis laten betalen. De bijstandsuitkeringen gaan op termijn 2000 omlaag, de Wajongers worden herkeurd en behouden alleen hun uitkering als ze volledig en permanent arbeidsongeschikt. Die uitkering gaat dan wel omlaag naar 70 procent van het minimumloon. De sociale werkvoorziening wordt drastisch ingekrompen: tussen nu en 2015 daalt het aantal plaatsen er met zo'n 30.000, een-derde van het totaal. Veel mensen die onder de huidige regels een baan kunnen krijgen in de sociale werkvoorziening moeten in de toekomst zien werk te vinden bij een bedrijf, tegen betaling onder het minimumloon. Verder wordt er ook zwaar gekort op het geld dat gemeenten krijgen om werkzoekenden aan een baan te helpen, terwijl bedrijven er op geen enkele manier aangezet worden worden mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.

Bijstandsontvangers, Wajongers, mensen die aangewezen zijn op de sociale werkvoorziening tellen kortom bij VVD, PVV en CDA totaal niet mee. De manifestatie van 27 november is een belangrijke eerste stap van een grote campagne om te zorgen dat er wèl rekening met hen gehouden wordt.
Meer informatie over de manifestatie en over andere acties is te vinden op de campagnesite Armoede werkt niet.

U bent hier