h

SP doet mee aan sociale manifestatie voor Groningen

30 januari 2011

SP doet mee aan sociale manifestatie voor Groningen

De SP neemt 26 februari deel aan de manifestatie voor een sociaal Groningen. Linkse partijen en vakbonden organiseren een bijeenkomst op het Waagplein in Groningen. Namens de SP zal Tweede Kamerlid Ronald van Raak spreken.

Op zaterdagmiddag 26 februari kunnen Groningers hun stem uitbrengen voor een sociaal Groningen. De uitgebrachte stemmen worden om 17.00 uur aangeboden bij het lijsttrekkersdebat dat dan in het Provinciehuis plaatsvindt. Dit is onderdeel van de Manifestatie die vanaf 15.30 uur op het Waagplein in Groningen georganiseerd wordt.

Kabinetsplannen treffen lage inkomens
De bezuinigingen die dit kabinet voor ons in petto heeft, treffen vooral de mensen met lage inkomens. Mensen die het al moeilijk hebben, gaan het nog moeilijker krijgen als de plannen van het kabinet doorgaan. Denk aan verlaging van de bijstandsuitkeringen, verlaging van zorgtoeslag, verlaging van de huurtoeslag en versobering van de studiefinanciering.

Waarom deze actie?
We voeren actie, omdat we in willen spelen op de Provinciale verkiezingen op 2 maart. We spreken Statenleden en politici aan op hun verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij alle inwoners van Groningen. Het samenwerkingsverband tussen GroenLinks, Socialistische Partij, Partij van de Arbeid en de FNV Vakbonden roept alle Groningers op om zich te laten zien op de manifestatie. We moeten stemmen voor gewoon goed werk en voor een fatsoenlijk inkomen voor alle Groningers.

U bent hier